Utställare & affischsessioner

Gå till Utställare ¦ Affischsessioner

Utställare

Apica System

Apica“Excellence in Web Performance” är Apicas motto när företaget testar, analyserar, övervakar och förbättrar webbprestanda. Kunder med högsta möjliga prestandamål använder Apica LoadTest™ och Apica WebPerformance™ för att testa applikationernas maxkapacitet och övervaka deras dagliga prestanda. Produkterna i Apica WebExcellence™ Suite finns tillgängliga som “Software as a Service”.

Apica grundades 2005 och har huvudkontor i Solna samt försäljningskontor i Storbritannien och USA.

Sven Hammar, vd
John Ekman, pressansvarig


Auriga ePayment

Auriga ePaymentAuriga ePayment har funnits på marknaden i mer än 15 år och uppfyller marknadens krav på säkra Internetbetalningar. Vi erbjuder beprövade lösningar och är certifierade enligt VISA:s och MasterCards regelverk PCI DSS. Vi har system för att hantera och administrera Internetbetalningar lokalt i alla nordiska och europeiska länder samt i övriga världen. Valfrihet med utländska valutor, banker i Norden och Nordeurupa,  riskreducering och varningssystem för bedrägerier på Internet.

Vi erbjuder Kortbetalningar, Direktbetalningar, Mobila betalningar, Abonnemangsbetalningar, Orderbetalningar samt Fakturalösningar.


Binero

Binero

Binero AB är en webbhotells- och domännamnsleverantör med ambitionen att vara Sveriges vänligaste webbhotell: öppenhet, ärlighet och vänlighet. Företaget erbjuder bland annat slopad bindnings- och uppsägningstid, månadsbetalningar, pengarna åter vid förtida uppsägning samt en total transparens till driftsservrarna.

Binero har sitt säte i Stockholm sedan 2001, tidigare under namnet Aleborg Solutions. Binero har bland anant rekommenderats av Råd & Rön och 2005, 2006 och 2008 av branschtidningen Internetworld, som valt företaget till ”Sveriges bästa webbhotell 2009”.


Combitech

Combitech

Våra drygt 80 kommunikationskonsulter utgör en av Sveriges största samlade kompetenser inom hela kommunikationsområdet från radiosystem, antennteknik, satellitkommunikation, IP till fasta kommunikationsnät. Genom att erbjuda en bred teknikkompetens blandat med kunskap om våra kunders verksamhetsmiljöer är vårt mål att vara en komplett leverantör av konsulttjänster inom robust kommunikation.

Våra kommunikationskonsulter har en bred kompetens inom områdena teknisk konsultation, konceptstudier, nätverksplanering, nätverksdesign, systemutveckling, dokumentation, teknisk rådgivning samt verifiering och validering.

Våra tekniska specialister har lång erfarenhet av att skapa robusta, säkra och interoperabla kommunikationslösningar genom arbete nära kunden och kundens miljö i nya och befintliga kommunikationssystem. Vi erbjuder även tjänster inom EMC och elektroakustik.


Dataföreningen

Dataföreningen

För sjätte året i rad delas årets Diamant ut av Dataföreningen. Priset delas ut på Internetdagarna den 3 november i två kategorier:

  • 2009 års IT-företag som levererar de bästa säkerhetslösningarna  och
  • 2009 års IT-företag som bäst förstår kundernas behov

De kriterier som ligger till grund för att utse vinnarna i kategorin bästa it-säkerhetslösningar omfattar IT-företagets kompetens, förståelse för verksamhetens säkerhetsbehov, förmåga att överföra lösningen till kundföretaget samt hur prisvärda lösningarna är..

Kriteriet av det andra priset bygger på en förståelse av kundens behov, som omfattar IT-företagets förmåga att tillhandahålla rätt kompetens till rätt behov till en kostnad som är prisvärd.

Vinnarna nomineras och röstas fram av cirka 25 000 personer inom it-branschen. Gemensamt för alla röstande är att de är medlemmar i Dataföreningen.


Ericsson

Ericsson

Ericsson är den ledande leverantören av utrustning och tjänster till telekomoperatörer i hela världen. Ericsson är marknadsledande inom mobilteknologi för 2G, 3G och 4G, har en ledande position inom drift och underhåll av mobilnät, och ansvarar för driften av nät med drygt 1 miljard användare. Bolagets erbjudande omfattar fullständiga infrastrukturlösningar för såväl fast och mobil telefoni, tjänster, mjukvara, bredband och multimedialösningar för telekomoperatörer, företag och media. Genom de samägda bolagen Sony Ericsson och ST-Ericsson får världens mobilanvändare tillgång till telefoner med alla de senaste funktionerna.

Ericsson närmar sig sin vision ”att vara den drivande kraften i en kommunikationsintensiv värld” genom fokus på innovation och teknologi och där hållbar utveckling är en viktig del i bolagets arbete. Med verksamhet i 175 länder och fler än 75 000 anställda hade Ericsson en försäljning 2008 på 209 miljarder kronor. Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.


Eurid

Eurid

EURid, European Registry of Internet Domain Names, administrerar .eu-toppdomänen på uppdrag av EU-kommissionen. Domänen gjordes tillgänglig för allmänheten i början av 2006. Omkring 500 miljoner européer i 27 länder har tillgång till .eu-domänen – och mer än 3 miljoner domännamn har redan registrerats. Från och med den 10 december kan du även registrera ett .eu-domännamn med tecken som förekommer i europeiska språk.

För att se hur du kan registrera ett .eu-domännamn, vanligen gå till www.eurid.eu/sv.


FS Data

FSData

F S Data är marknadsledande inom webbhotell/hosting branschen i Sverige. Cirka 20 000 aktiva, svenska webbplatser hanteras av våra servrar – besökta av över en miljon människor, varje dag! Våra kunder får tillsammans över en halv miljon mail dagligen, allihop är kontrollerade efter virus och spam.

Vi startade redan 1997 och är därmed inte bara ett av de största webbhotellen i Sverige utan också ett av de första. Vi ligger i täten vad gäller teknisk utveckling. Vår egenutvecklade kontrollpanel (Waff), vilket vi för övrigt var det första webbhotellet i Norden att tillhandahålla, är fortfarande branschledande. Waff (Webb Administration För FS Data) har precis kommit i en ny version med ny design och erbjuder flera fantastiska möjligheter.


GS1

GS1 Sweden

GS1 har sedan starten för över 30 år sedan utvecklat standarder, till exempel streckkoden, med vars hjälp man effektiviserar affärsprocesser och förenklar handel mellan företag i olika branscher över hela världen. GS1 Sweden arbetar ”not for profit” och ingår i en global organisation med 109 lokala organisationer och kunder i 149 länder. Sverige har varit med från början och företaget har funnits här sedan 1977.

Med  hjälp av GS1:s standarder och tjänster skapas möjlighet till effektiv lagerstyrning och administration, spårbarhet, patientsäkerhet och äkthetsbevisning. GS1 Sweden har över 8 000 företag och organisationer i olika branscher som kunder.

VD: Bo Raattamaa


Halon Security

Halon Security

Halon Security är ett svenskt företag som utvecklat IT-säkerhetsprodukter inom nätverkssäkerhet, virus- och skräppostfilter sedan 2002 med bas i Göteborg. Halon Security utvecklar sina produkter på marknadens erkänt säkraste operativsystem, BSD, och har fått flertalet toppbetyg i media för bästa prestanda, dynamik och innovativa funktioner samt stöd för IPv6.

Halon Securitys produkter avvänds idag av kunder som webhotell, kommuner, skolor och företag runt om i Europa, Asien och Nordamerika.


Infoblox

Infoblox

Infoblox är ledande inom utvecklingen av lösningar för IPAM (IP Address Management) baserat på egenutvecklade hårdvaruplattformar för grundläggande nättjänster, som levererar domännamnsresolution (DNS), tilldelning och administrering av IP-adresser (DHCP), behörighetskontroll (RADIUS), Konfiuration/Fil Area ((T)FTP / HTTP) och nätverkstid (NTP). Infoblox lösningar kontrollerar och automatiserar de grundläggande tjänster som driver alla nätverk och tillämpningar.

Denna typ av lösningar är ett krav för att företag och organisationer skall klara av att göra besparingar i sin dagliga IT-drift, det vill säga automatisering av tidskrävande manuella moment som dessutom är ett av de vanligaste störningsmomenten i dagens nät. Med Infoblox undviks felkällor på ett enkelt och kontrollerat sätt där administratörerna har tillgång till ett webbgränssnitt. Det innebär att denna typ av nättjänster blir betydligt enklare att administrera och underhålla med minimal nertid.


Kommunikationsmyndigheten PTS


Netrounds

Netrounds

Netrounds är en ny och unik webbtjänst som testar och monitorerar bredbandsnät med hjälp av aktiva mätprober. Netrounds möjliggör effektivare arbetssätt vid drift och felsökning och ger ökad kunskap om nätet. För dig som ansvarar för ett eget nät innebär Netrounds lägre driftskostnader och fler nöjda användare.

Netrounds kan testa och monitorera bland annat

  • IP-telefoni, videokonferens och IPTV
  • Multicast
  • Accessens säkerhetsfunktioner

Allt fler upptäcker enkelheten och fördelarna med Netrounds. Besök vår monter på Internetdagarna eller vår hemsida www.netrounds.com så kommer du garanterat att göra detsamma.

Netrounds är utvecklat av Absilion, Sveriges ledande företag för kvalitetssäkring av aktiva nät vid införande av triple play.


Nordreg

Nordreg

Vi kan hjälpa er att registrera domännamn i hela världen. Vi är ett av en handfull svenska bolag som både är ackrediterade av alla Nordiska registryn, flera europeiska samt Eurid och ICANN.

Vi har funnits som fristående bolag sedan 2002. Innan dess ingick vi i FS Data Webbhotell sedan 1997. Vi har under denna period registrerat och hanterat cirka 100 000 domännamn till företrädesvis kunder i Norden.

Vi ingår i Testudo Holding tillsammans med bland annat FS Data Webbhotell och ISPHuset Nordic AB.


Näringsdepartementet

Näringsdepartementet

Regeringen presenterar en ny bredbandsstrategi som innehåller långsiktiga mål, konkretisering av gällande IT-politiska mål och förslag på hur målen ska kunna nås. På plats finns tjänstemän från Näringsdepartementet som arbetat med bredbandsstrategin.


Secure 64

Secure64

Secure64® is a software company offering high-performance DNS server software that makes the DNS trustworthy and secure. Secure64 DNS applications include key management and zone signing software that makes it easy to deploy DNSSEC securely and correctly as well as DNS server software that is always available.

Based on SourceT, Secure64’s patented, Genuinely Secure micro OS, Secure64 DNS applications are immune to malware, resistant to network attacks, and safely able to store sensitive information online. This eliminates the need to “harden” the operating system or protect them with network security devices, while simplifying server management and administration.


Svea WebPay

Svea WebPay

Din kompletta betalleverantör, oavsett faktura – delbetalning – kort – direktbetalning eller telefonbetalning!

Det finns flera starka skäl att välja SveaWebPay som din betalpartner på nätet, men de främsta skälen är kapacitet, trygghet och enkelhet. Svea har arbetat med fakturor och delbetalning i över 25 år och är ett av Sveriges största företag i sitt slag. Dessutom är Svea finansiellt mycket starka.

Därför vågar vi påstå att vi har all den styrka du ska förvänta dig av en betalpartner och vi kan branschen, frågeställningarna och behoven bättre än de flesta andra. Därför vågar vi också påstå att SveaWebPay ökar din försäljning och att du helt enkelt säljer mer till fler!

Genom oss får du pengarna redan dagen efter att du levererat dina varor, vilket förenklar hela processen. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser, snabba utbetalningar och effektiva system. Vi vill att du ska öka din försäljning och kunna sälja mer till fler.


Affischsessioner

Under Internetdagarna arrangeras även Poster sessions (Affischsessioner) där olika projekt kan presentera sina idéer för utveckling av Internet och dess användning. De genomförs på en utställningsyta utanför Kongresshallen i Folkets Hus. Med hjälp av affischer berättar talaren om projektets syfte, arbetsmetodik och resultat, samt svarar på frågor från åhörarna. Varje presentation startar när det har samlats en grupp åhörare och kan pågå 5-10 minuter. Affischsessioner hålls under konferensens pauser samt före middagen (kl 17.15-18.00) den 3 november.

Blekinge i Indien, Indien i Blekinge

Blekinge-Indien

Vad har Blekinge och Indien gemensamt i framtiden?

Projektet pågår sedan maj 2008 och ska avslutas i december 2009, och ska knyta och utveckla kontakter mellan Blekinge och ett högintressant tillväxtområde i sydöstra Indien.  Samarbetet ska förstärkas och utvecklas inom affärsutveckling, forskningssamarbete och utbildningsutbyte.

Presentatör: Sara Eriksén, professor datavetenskap och kommunikation

Om projektet


Världens coolaste webbplats för ett hett område

Energy Square

Energy Square, som är en del av klustret The Paper Province, är ett internationellt center för energifrågor inom massa- och pappersindustrin. Förutom att vara ett kunskapscenter ska Energy Square också samordna samverkan. Vi insåg tidigt att för att göra det behöver vi en internetbaserad mötesplats, från vilken vi nu presenterar våra erfarenheter.

Presentatör: Magnus Persson

Om projektet


Solidariskt och effektivt informationsspridande

Globalarkivet

Globalarkivet är ett öppet digitalt arkiv som bygger på samarbete mellan föreningar och tidskrifter med fokus på globala rättvisefrågor, solidaritet och hållbar utveckling. Projektet samordnas av Världsbiblioteket som har sina lokaler i Solidaritetshuset i Stockholm. Grundtanken bakom Globalarkivet är att en solidarisk och generös inställning till lagrandet, delandet och spridandet av information och kultur inom de nya elektroniska nätverken också bidrar till en effektiv opinionsbildning. Projektet befriar Open Access-tänkandet från dess isolering inom den akademiska forskningen och tar det ett steg till genom att använda sig av Creative Commons-licenser för det arkiverade materialet! I utvecklingsarbetet har såväl en teknisk som en social arbetsmodell arbetats fram.

Presentatör: Arvid Lund

Om projektet


Trygghetslarm via IP

Hjälpmedelsinstitutet

Hjälpmedelsinstitutet visar upp resultatet av sina tester av trygghetslarm via IP. Testerna har gjorts tillsammans med stadsledningskontoret Stockolm stad, bostadsbolaget Micasa Fastigheter, St Erik Kom (STOKAB), EU-projektet MonAMI (www.monami.info) och företaget CareTech i ”Testbädd Hässelgården”. De visar även upp de stödjande tjänster för äldre och personer med funktionsnedsättningar de utvecklat som utnyttjar IPTV och pekskärmar i lägenheterna (www.manodo.se).

Presentatör: Oskar Jonsson, Hjälpmedelsinstitutet


IPv6-tester av brandväggar

ipv6

En av poängerna med IPv6 är ju att alla – och för den delen allt – ska kunna använda en publik IP-adress. Men vi är rätt många som tror att vi fortfarande kommer vilja ha brandväggar som en slags central enhet för de regler och den policy som ska användas för access till Internet. Vi har testat IPv6-stödet i flera brandväggar, såväl stora kommersiella som små och gratis. Kom och lyssna på vad vi kommit fram till och lärt oss.

Presentatör: Håkan Lindberg, B3IT


IT-IKAPP, ett projekt hos Kista Folkhögskola

Kista Folkhögskola driver tillsammans med .SE och med hjälp av Stockholms Universitet projektet IT-IKAPP. Med projektet vill vi nå dem som inte har datorvana eller vana av Internethantering för att visa hur Internet kan vara ett användbart verktyg i vardagen.

Kursdeltagarna får lära sig att mejla, hitta nyheter och annan information på olika språk, hur man använder internetbank och andra samhällstjänster på internet. Dessutom får de lära sig att använda vanligare textbehandlingsprogram samt viss Internetsäkerhet med mera. Våra handledare talar svenska, arabiska och somaliska.

Om projektet


Kaunet, ett verktyg för prestandautvärdering av transportprotokoll och applikationer

KauNet

KauNet är en nätverksemulator, utvecklad vid Karlstads universitet (KaU), med vars hjälp mycket detaljerade nätverksemuleringar kan utföras. KauNet kan t ex används då Internetbaserade protokoll och applikationer ska utvecklas, eller förbättras.

Presentatör: Per Hurtig, Karlstads universitet

Om projektet


Digitalt Läranderum

Postmuseum

Projektet ska resultera i en webbplats riktad till studerande på gymnasium, folkhögskola och gymnasial vuxenutbildning. På webbplatsen ska studenter få möjlighet att arbeta med källmaterial från Postmuseums samlingar, men även från andra kulturarvsinstitutioner. Det finns många olika typer av källmaterial i våra samlingar: fotografier, dokument, affischer, filmer, artiklar, litteratur, brev, föremål med mera. Källmaterialet kommer att samlas i olika teman och på webbplatsen ska det finnas texter som placerar källan i ett sammanhang. Till varje tema och källmaterial kommer det att finnas konkreta arbetsuppgifter där studenterna kan arbeta med innehållet och med källkritiska frågor.

Presentatör: Kari Arnekleiv, Postmuseum

Om projektet


SKA (”Säker kundanslutning”)

stadsnat

Säker kundanslutning omfattar funktionella och säkerhetsmässiga krav på Internetabonnenters anslutningar. Svenska Stadsnätsföreningen, SSNf, har etablerat SKA som en standard för att utvärdera säkerheten hos olika nätleverantörers, Internetoperatörers och fastighetsägares nät. Under sessionen presenteras arbetet och ambitionerna med SKA närmare.

Presentatör: Torbjörn Eklöv


Text blir till tal i mobilen

Voicecorp

För små skärmar och då du är i rörelse är ljud ett bättre format för information än vad text är. Sedan finns det även många grupper i samhället som har problem med text i alla situationer och i alla format.

Nu går det dels att erbjuda den text ni publicerar på webben som tal med vår tjänst ReadSpeaker. Men nyligen lanserade vi applikationer som kan ta emot nyhetsartiklar och blogginlägg som streamat ljud till mobilen.

Under sessionen presenterar vi våra nya mobila lösningar för iPhone, Android med flera.

Presentatörer: Nils Höglund, utvecklare, och Daniel Erkstam, försäljningschef Norden


Mobilen läser upp RSS-flöden

Voxway

Ring ett telefonnummer så läser en röst upp de senaste nyheterna från ditt eget valda rss-flöde. Tjänsten är svensk och heter Nyhetstelefonen. RSS har blivit en allt viktigare informationskälla som vi nu erbjuder dem som är synskadade, dyslektiker eller inte är uppkopplade mot Internet, säger Tobias Öhman som är vd för Voxway, ett företag som främst arbetar med talsvarstjänster.

Presentatör: Tobias Öhman, Voxway


VPtest

VPTEST är en gratisapplikation med vilken man enkelt kan testa om ens Internetförbindelse håller en tillräckligt hög kvalitet för att kunna användas för IP-telefoni.

VPTEST version 2 lanseras under Internetdagarna och innebär en helt ny användarupplevelse, där man kan välja att genomföra tester mot andra länder och världsdelar. Programmet finns tillgängligt för Windows och utvecklas av Gatorhole AB, ett företag som är specialiserat på prestandatest och -mätning.

Presentatör: Ragnar Lönn, Load Impact

Om projektet


Vill även du hålla en poster session?

Har du ett projekt eller en god idé om hur Internet och dess användning kan vidareutvecklas? I så fall erbjuder vi möjligheten att medverka på Internetdagarnas Poster sessions. Sänd in en kort beskrivning av dig och ditt projekt eller idé. Att delta är kostnadsfritt för ideella organisationer, men vi förbehåller oss rätten att välja ut de intressantaste bidragen. Vi vill ha ansökan så snart som möjligt, sänd den till staffan.hagnell@iis.se.