Hur ser framtidens kommunikatörsroll ut, vad är egentligen nyttan med ett kommunikativt ledarskap och hur fungerar en kommunikativ organisation i praktiken? Få kunskap, inspiration och praktiska verktyg för att driva frågorna i din egen organisation.

Under pandemin accelererade digitaliseringen utan motstycke och förutsättningarna för kommunikatörer ändrades radikalt. Samtidigt som betydelsen av fungerande kommunikation blev tydligare än någonsin blev också kraven högre.

Under det här temaspåret undersöker vi hur kraven, efterfrågan och rollens nya förutsättningar ser ut. Vi djupdyker i hur den kommunikativa organisationen kan se ut i praktiken och vad kommunikativt ledarskap egentligen innebär i en ny, hybrid vardag. Hur kan kommunikation förflytta både organisationer och samhällen framåt?

Framtidens kommunikatör
Under den här delen diskuterar vi hur du bör positionera dig och vilken kunskap som behövs för att möta efterfrågan och framtidens krav. Hur kan vi arbeta på ett hållbart sätt i en bransch präglad av höga sjukskrivningstal? Vår generalsekreterare Caroline Thunved delar bland annat med sig av insikterna från vår stora kompetenskartläggning, Skandias undersökning om de högsta sjukskrivningstalen och vårt samarbete med DIK kring hållbara arbetsvillkor för kommunikatörer.

Den kommunikativa organisationen i praktiken
Denna del är ett casebaserat webbinarium förankrat i forskning från Lunds universitet. Här djupdyker vi ett riktigt case – Tre – som bjuder på praktiska exempel och metoder på vägen till en framgångsrik, kommunikativ organisation.

Kommunikativt ledarskap
Alla pratar om kommunikativt ledarskap men vad betyder det egentligen? Hur är man en kommunikativ ledare i en ny, hybrid vardag? I vår paneldiskussion genomlyser vi frågan ur tre olika perspektiv från branschen. Vi sätter fokus på hur viktigt det är för såväl chefer och medarbetare som för verksamheten i stort - och hur framgångsrik kommunikation bidrar till att nå verksamhetsmålen. Medverkande är bland andra Christina Nordin, generaldirektör för Jordbruksverket som utsetts till årets kommunikativa ledare.

Välkommen till en dag som bjuder på kunskap, inspiration och praktiska verktyg för att driva dessa viktiga frågor i din egen organisation - och för att framtidssäkra din kompetens. Du får dessutom möjlighet att knyta kontakt med andra branschkollegor och byta erfarenheter.

Om Sveriges Kommunikatörer
Sveriges Kommunikatörer är medlemsorganisationen för alla som vill utveckla sin kommunikation. Vårt uppdrag är att stärka kommunikationens nyckelroll i företag och samhälle.

Eva Åberg MODERATOR

Eva Åberg, Konsult inom ledarskap, innovation, organisationsutveckling i företaget Audiendo.

Eva Åberg är konsult inom ledarskap, innovation, organisationsutveckling i företaget Audiendo. Hon har även jobbat med nyheter på SVT och TV4 och håller kurser i ledarskap och kommunikation hos Sveriges Kommunikatörer.

Program för detta temaspår

Försnack

Keynote: Eliot Higgins, Prisbelönad journalist

Eliot Higgins
I tider av kris och krig ökar spridningen av information explosionsartat. Lyssna på journalisten Eliot Higgins tal om hur han och kollektivet Bellingcat belyser krigsbrott och avslöjar falska nyheter med hjälp av öppna data och sociala medier.

Framtidens kommunikatör

Under det här passet diskuterar vi hur du bör positionera dig och vilken kunskap som behövs för att möta efterfrågan och framtidens krav. Hur kan vi arbeta på ett hållbart sätt i en bransch präglad av höga sjukskrivningstal? Vår generalsekreterare Caroline Thunved delar bland annat med sig av insikterna från vår stora kompetenskartläggning, Skandias undersökning om de högsta sjukskrivningstalen och vårt samarbete med DIK kring hållbara arbetsvillkor för kommunikatörer.

Caroline Thunved

Caroline Thunved, Vd och generalsekreterare, Sveriges Kommunikatörer

Vd och generalsekreterare, Sveriges Kommunikatörer

Kommunikativt ledarskap – vad betyder det egentligen?

Alla pratar om kommunikativt ledarskap men vad betyder det egentligen? Hur är man en kommunikativ ledare i en ny, hybrid vardag? I vår paneldiskussion genomlyser vi frågan ur tre olika perspektiv från branschen. Vi sätter fokus på hur viktigt det är för såväl chefer och medarbetare som för verksamheten i stort - och hur framgångsrik kommunikation bidrar till att nå verksamhetsmålen. Medverkande är bland andra Christina Nordin, generaldirektör för Jordbruksverket som utsetts till årets kommunikativa ledare, samt Emma Thorp, vd för .

Christina Nordin

Christina Nordin, Generaldirektör Jordbruksverket

Christina Nordin är generaldirektör för Jordbruksverket sedan våren 2018. Hon har tidigare arbetat i regeringskansliet och på olika statliga myndigheter. Med ledorden öppenhet, delaktighet och transparens för sitt eget ledarskap brinner hon för det kommunikativa ledarskapet. 2019 tilldelades hon utmärkelsen ”Bästa kommunikativa ledarskap” av Sveriges kommunikatörer och 2022 utsågs hon till "Årets digitala ledare" på Jönköpingsgalan.

Emma Thorp

Emma Thorp, Vd, Publicis Groupe i Sverige

Emma Thorp är vd för kommunikationskoncernen Publicis Groupe i Sverige. Hon har en lång karriär inom media, marknadsföring och kommunikation bakom sig, både i Sverige och internationellt. Hon har haft ledande roller på byråer i Sverige och Australien, nordiska marknadsroller på Mondelez och Carlsberg samt även varit Researchchef på MTV i London. Emma vann Stora Kommunikationspriset 2022 i kategorin Bästa Kommunikativa Ledare och brinner för ledarskap och kommunikation.

Katarina Berg

Katarina Berg, CHRO, Strategy Operations, Global Workplace Services Spotify

Katarina Berg has been heading up Spotify's global HR team and she's also head of the company's Global Workplace Services and Strategy Operations teams. She’s been with the company since 2013, leading the talent transformation during the business transition from startup to a mature international company. Before Spotify, Katarina held high-profile HR roles in various multinational companies, such as Preem, Swedbank, Kanal 5 (SBS Broadcasting) and 3 (Hi3G Access).

Lunch

Den kommunikativa organisationen i praktiken

I den här case-baserade sessionen djupdyker vi ett riktigt case – Tre – som bjuder på praktiska exempel och metoder på vägen till en framgångsrik, kommunikativ organisation. Begreppet bygger på forskning från Lunds universitet.

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg, Kommunikationsdirektör, Tre

Prisvinnande kommunikationsdirektör på Tre, en organisation som genomsyras av kommunikativt ledarskap.

Fika

Keynote: Rachel Tobac, Etisk hackare

Rachel Tobac
Känner du till säkerhetsluckorna i din organisation? Lyssna på den etiska hackaren Rachel Tobac som hjälper företag att skydda sig mot cyberattacker genom att hacka sig in och avslöja deras säkerhetsluckor och sårbarheter.

Eftersnack

Aisha och Måns bakom kameran på Internetdagarna.

Detta är Internetdagarna

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online för dig som vill bredda ditt digitala perspektiv. Konferensen anordnas årligen av Internetstiftelsen och gästas av världsledande keynotetalare.

Följ Internetdagarna i sociala medier