Internetdagarna 2021 har redan varit

Hur funkar communitybyggande moderering och hur kan det hjälpa dig i arbetet mot desinformation och konspirationsteorier online? I denna workshop tillsammans med #jagärhär lär du dig hur du kan ta kontrollen över ditt varumärke när du eller din organisation utsätts för negativ uppmärksamhet.

Vi vill med den här workshopen förbereda dig som arbetar med sociala medier för när temperaturen på debatten stiger under valåret 2022. Konkret innebär det att du får hjälp att navigera i olika situationer som kan uppstå när du och/eller din organisation tvingas in i olika värdegrundsfrågor, ryktesspridning eller andra svårhanterade kommunikativa situationer.

Under det här spåret kommer du att bli stärkt i att kommunicera och moderera på sociala medier, lära dig hur du främjar fakta i ett flöde av åsikter, samt identifiera mekanismerna bakom hur en nätmobb uppstår. Vi varvar teori med praktiska övningar och diskussioner som gör dig rustad att möta utmaningar och kriser på ett proaktivt och framgångsrikt sätt. Vi kommer också gå igenom hur du kan bygga ditt community och sprida dina egna budskap för att bli bättre på att nå och samverka med din målgrupp online.

#jagärhär tar avstamp i den demokratiska frågeställningen om vem som har möjlighet att uttrycka sig på nätet. Vi konkretiserar en enkel problemlösning som handlar om att stärka människor att stå upp när andra bli utsatta för hat och hot. Genom att ta den politiska diskussionen på ett sakligt sätt med hjälp av faktagranskad information vill vi stoppa polariseringen och hindra spridning av desinformation och konspirationsteorier.

Mina Dennert MODERATOR

Mina Dennert, generalsekreterare #jagärhär

Mina Dennert är journalist och författare och grundare av den ideella föreningen I Am Here International (på svenska #jagärhär) som har inspirerat hundratusentals människor från hela Europa att arbeta för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Hon har vunnit en stor mängd priser och utmärkelser under åren för sitt arbete, bland annat Anna Lindh-priset 2017.

Program för detta temaspår

Följ Internetdagarna i sociala medier

Aisha Mossberg och Måns Jonasson i studion från Internetdagarna

Detta är Internetdagarna

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online för dig som vill bredda ditt digitala perspektiv. Konferensen anordnas årligen av Internetstiftelsen och gästas av internationella keynotetalare.

Relaterat temaspår på måndag

Två kvinnor som kollar på TikTok på mobilen
Måndag 22 november

Sociala medier: nya regler och vägar till effekt

En dag fullspäckad av diskussioner, tips och best practice om hur du anpassar dig till sociala mediers konstanta utveckling. I år får du lära dig mer om hur du tampas med nya regler och förutsättningar för att bäst skapa effekt.

Så tycker våra besökare

"Det är fantastiskt att du kan följa ett tematiskt spår och specialisera dig på vad du tycker är intressant. Internetdagarna är för alla, inte bara för en specifik bransch. Det är fantastiskt!"
Porträtt Jenni Laapotti, besökare Internetdagarna
Jenni Laapotti
"Det bästa med Internetdagarna är de stora frågorna som utforskas och de olika perspektiv som presenteras på konferensen."
Porträtt Innocent Mogenga, besökare Internetdagarna
Innocent Mogenga
"Jag ser så fram emot att besöka Internetdagarna igen i höst. Konferensen innehåller en riktigt bra blandning av kunskap från olika branscher."
Porträtt Pia Nyberg, besökare Internetdagarna
Pia Nyberg
"Det bästa med internetdagarna är att alla är här! Alla som har något att säga om internet och älskar internet lika mycket som vi på Internetstiftelsen."
Porträtt av Anne-Marie Eklund Löwinder, CISO Internetstiftelsen
Anne-Marie Eklund Löwinder
"Jag har hängt här de senaste 15 åren. Det finns mycket, mycket bra innehåll på konferensen Internetdagarna!"
Porträtt Judith Wolst, besökare Internetdagarna
Judith Wolst
"Det är så många viktiga frågor som tas upp här, så många nya saker jag inte har tänkt på och så många nya idéer."
Porträtt Cecilia MoSze Tham, besökare Internetdagarna
Cecilia MoSze Tham
"Det finns så många passionerade människor här. Och det finns många utmaningar om hur vi gör internet till en plats för möjligheter och gemenskap, och inte en plats för extremism."
Porträtt danah boyd, besökare Internetdagarna
danah boyd
"Internetdagarna är fantastiska eftersom det samlar allt om internet på två hela dagar!"
Porträtt av Cecilia Victoria Kärrberg, besökare Internetdagarna
Cecilia Victoria Kärrberg