Går det att vara målgruppsanpassad på sociala medier utan att samla in data? Häng med på en fullspäckad dag med Digitalsnack för att få insikter och perspektiv på hur företag och organisationer bör navigera mellan datainsamling och sina användare.

Att vara målgruppsanpassad i sina sociala kanaler blir bara viktigare och viktigare. Men hur väger vi användarens personliga integritet mot en anpassad och träffsäker kommunikation? Hur kan vi arbeta datadrivet i en värld där datan begränsas allt mer?

Datadriven kommunikation
Under temaspårets förmiddag fokuserar vi på kommunikation som är datadriven. Hör Frida Fors Wallsbeck från Meltwater prata om hur social intelligence ger en ökad målgruppsinsikt. Och få nya verktyg för att välja rätt kanaler och taktik i sociala medier. 

Ta del av när Digitalsnacks vd Cecilia Victoria Kärrberg spår om framtidens sociala medier - vad behöver vi förbereda oss på för att få fortsatt effekt och vara relevanta i våra sociala kanaler? Därefter bjuder Digitalsnacks annonsexpert Jenni Laapotti på nya kunskaper kring annonsering enligt IOS 14. Du kommer bland annat att få en inblick i hur du kan arbeta datadrivet utan pixeldata!

Innan lunch avslutar vi med ett spännande case från Utbildningsradion om hur mod och nya vägar lett till fantastiska möjligheter att nå sin målgrupp via sociala medier.

Användaren, med inspel från Max Schrems
På eftermiddagen skiftar vi fokus till användaren. Allt mer makt förflyttas till användaren. Till exempel när det gäller data, integritet och tillgänglighet. Någon som drivit nätjättarna till vansinne de senaste åren är Max Schrems. Möt mannen bakom Schrems-domarna och lär dig mer om varför han beslutade sig för att stämma Facebook, två gånger. 

Dagen avslutas sedan med ett panelsamtal för att diskutera Meta. Är allt deras fel? Sociala medier, näthat och psykisk ohälsa – har de en koppling? I panelen sitter hjärnforskaren Sissela Nutley som studerat ungas påverkan av sociala medier. Janne Elvelid som är ansvarig för policyfrågor på Meta. Samt Kim Waller, generalsekreterare för Prinsparets stiftelse, som bland annat jobbar för en tryggare nätvardag.

Digitalsnack - Social mediebyrå MODERATOR

Digitalsnack - Social mediebyrå,

Digitalsnack är en fullservice byrå inom sociala medier och drivs av Cecilia Victoria Kärrberg och Jenni Laapotti. Tillsammans driver de även Digitalsnack - Social mediepodd, Sveriges största podcast om sociala medier.

Program för detta temaspår

Aisha och Måns bakom kameran på Internetdagarna.

Detta är Internetdagarna

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online för dig som vill bredda ditt digitala perspektiv. Konferensen anordnas årligen av Internetstiftelsen och gästas av världsledande keynotetalare.

Följ Internetdagarna i sociala medier