Huvudtalare Internetdagarna 2023

Hur påverkas du av orättvisa algoritmer och varför är det viktigt att användarna tar tillbaka makten över internet? Vad är sant och falskt på youtube och kan AI rentav hjälpa oss att rädda klimatet? Huvudtalarna på Internetdagarna 2023 ger dig omvärldsbevakning i världsklass – häng med!

Porträtt av huvudtalare Sasha Luccioni i utomhusmiljö.

Sasha Luccioni – AI-forskare

Alla pratar om AI och företagen rustar inför det nya teknikskiftet. Men hur kan vi se till att tekniken används för mänsklighetens bästa? Kan AI rentav hjälpa oss rädda klimatet?

Porträtt av huvudtalare Ann Reardon.

Ann Reardon – youtuber

Hon startade sin youtubekanal för att prata om bakning. Idag avslöjar hon desinformation och falska hacks för sina miljontals följare.

Porträtt av forskaren och huvudtalaren Abeba Birhane mot en blå bakgrund.

Abeba Birhane – AI-forskare

Skattebesked, bostadslån och socialbidrag – allt fler samhällstjänster bygger in maskininlärning och AI i sina beslut. Men vad händer när systemen fattar beslut på data som är felaktig och förstärker fördomar? Forskaren Abeba Birhane om etiska utmaningar med AI.

Cory Doctorow – integritetsaktivist

En handfull globala storföretag styr plattformar där vi umgås, tar del av nyheter och där vår världsbild formas. Vad händer om företagens intressen inte sammanfaller med samhälleliga eller mänskliga behov? På Internetdagarna 2023 lyfter aktivisten Cory Doctorow maktobalansen mellan nätjättarna och användarna.