.FILE

22-23 november 2021

Nu kan du anmäla dig till Internetdagarna

Nedräkningen har börjat! Om drygt 90 dagar slår dörrarna upp till årets största träff för alla oss som vurmar för det digitala. Från och med i dag kan du anmäla dig till evenemangen på årets konferens. Det finns ett begränsat antal platser till varje evenemang, först till kvarn!

 

Ni kanske har hört att Internetdagarna i år fått sig en rejäl omgörning? Vi går från att vara en klassisk konferens till att bli en mötesplats där ett flertal olika evenemang anordnas samtidigt under samma tak. Som besökare bokar du det evenemang som intresserar dig mest och följer sedan det under en dag. Du kan läsa mer om omgörningen här.

I dag passar vi också på att avslöja vilka årets keynote-talare är. Bland dem finns grundaren av en av världens största sajter och en kvinna som vill förbättra världen med hjälp av gameification. Längre ner i nyhetsbrevet kan du läsa vilka det är!

Ett evenemang, en heldag, en tusenlapp!

Vårt mål är att så många som möjligt av de som vill delta på Internetdagarna också ska ha en rimlig chans att göra det utan att plånboken sätter stopp. Därför har vi i år sänkt priset rejält, att gå på ett evenemang kostar endast 1000 kronor (exklusive moms). Två dagar och två evenemang blir två tusenlappar. I priset ingår förutom själva eventet du besöker också keynote-talare som är gemensamma för alla besökare på Internetdagarna, lunch, middag och gemensamt mingel, underhållning och fest.

Köp din biljett här!

 

Det händer på Internetdagarna

Du hittar programmet för Internetdagarna i sin helhet här. Vi uppdaterar löpande. Klicka på de olika evenemangen här nedan för att läsa mer om dem.

25 november

26 november

Lyssna på inspirerande keynote-talare

Vi är oerhört stolta över att kunna presentera fyra riktigt starka keynotes som kommer att inleda Internetdagarnas två dagar för samtliga deltagare:

Mackinnon_Web_May2012Rebecca MacKinnon, IFTF Research Affiliate Chief Creative Officer, SuperBetter Labs

25 november

Rebecca MacKinnon är ett viktigt språkrör för sekretess, åsiktsfrihet och tillsyn (eller brist därav) i digitala nätverk, plattformar och tjänster som alla människor nu blir allt mer beroende av. Hon är en Bernard L. Schwartz Senior-stipendiat på tankesmedjan New America Foundation där hon forskar i, skriver om och arbetar med globala regler för internet, åsiktsfrihet och digitala teknikers påverkan på området mänskliga rättigheter. Rebecca MacKinnons tal vid TED 2011 om kampen för frihet och kontroll i cyberrymden utsågs av Huffington Post och TED till en av 18 ”banbrytande idéer som kommer att omforma världen under 2012”. Rebecca MacKinnon har en bakgrund som journalist och arbetade för CNN i Beijing i Kina i nio år. I dag sitter hon även med i styrelsen för ”Committee to Protect Journalists and the Global Network Initiative”, en multiintressentorganisation som har som mål att främja och upprätthålla åsiktsfrihet och sekretess på internet och i telekommunikationssektorn.

Wales_JimmyJimmy Wales, Founder, Wikipedia

25 november

Jimmy Wales är en amerikansk internetentreprenör, wiki-pionjär och teknisk visionär men han är mest känd som grundare av Wikipedia och Wikimedia Foundation. Hans arbete med Wikipedia, som har blivit världens största uppslagsverk, gjorde att TIME Magazine 2006 utnämnde honom till en av de 100 mest inflytelserika personerna i kategorin ”Scientists & Thinkers”. Framgången med Wikipedia har hjälpt till att popularisera en trend inom webbutveckling (som kallas Web 2.0) att underlätta kreativitet, samarbete och delning bland användarna. I en intervju med Slashdot 2004 förklarade Jimmy Wales hur han tänkte kring Wikipedia: ”Föreställ dig en värld där alla människor på planeten har fri tillgång till all mänsklig kunskap. Det är vad vi arbetar för.”

 

Mcgonigal---new-customer-photo_2010Jane McGonigal, Senior Research Fellow, New America Foundation, Author

26 november

Jane McGonigal är en futuristisk speldesigner med visioner. Hon utnyttjar kraften i internetspel på nya sätt för att möta några av dagens och morgondagens största utmaningar för vår värld. I dag är hon en ledande föreläsare inom ”Engagement economy”, det vill säga hur organisationer interagerar med sina anställda, kunder och intressenter, och hon föreläser även om hur speldesign kan appliceras på den riktiga världen. Hon använder erfarenheterna från sitt arbete som spelutvecklare i föreläsningarna för organisationer som Världsbanken, Olympiska kommittén, American Heart Association, New York Public Library med flera. Jane McGonigal arbetar för närvarande som rådgivare och biträdande forskare vid Institute For The Future i Palo Alto i Kalifornien, där hon under fyra år ansvarat för spelforskning och spelutveckling.

jonobacon4Jono Bacon, Ubuntu Community Manager, Canonical

26 november

Jono Bacon är en framstående författare och föreläsare inom Community Management, det vill säga, att leda gemenskapsinitiativ på bästa sätt. Han arbetar för närvarande som Ubuntu Community Manager på Canonical. Ubuntu är världens största operativsystem med fri och öppen källkod (Open Source), och operativsystemet används av 20 miljoner människor runt om i världen varje dag. Jono Bacon leder ett team som inspirerar, entusiasmerar och ständigt utökar den globala Ubuntu-gemenskapen, en gemenskap med hundratusentals medlemmar. Han är även grundare av Community Leadership Summit, den viktigaste årliga konferensen för chefer och ledare inom Community Management. Jono Bacon har arbetat som rådgivare inom Community Management för både interna och externa grupper inom en rad organisationer, som Deutsche Bank, Intel, SAP, Sony Mobile, Open Compute Project och IBM.

Jono Bacons bok The Art of Community till de som anmäler sig först

Vi har ett gäng av Jono Bacons bok The Art of Community på lager som vi skickar till de 20 första som anmäler sig. Varje evenemang på Internetdagarna har ett begränsat antal platser – se till att säkra din plats genom att anmäla dig i god tid.

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn