Big data gör världen bättre – Internetdagarna .FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

Big data gör världen bättre

Hilary Mason.
Foto: "test" av test
Hilary Mason.

Tiden vi lever i just nu är fantastisk om man vill bygga appar och arbeta med data. Det var Hilary Masons budskap till publiken på Internetdagarna.

Big data är data som man gör användbar. Att använda stora datamängder skapar möjligheter att uppleva en värld vi inte hade förstått annars, menar Hilary Mason.
–Big data ger oss superhjältekrafter och en möjlighet att förändra världen, berättade hon när hon stod på scen under Internetdagarna.

Tiden är mogen

Större datamängder är användbart för många företag, det finns bra exempel på företag som inte är en startup men som samlat in data i flera år. Men varför är big data stort just nu? Det beror på flera faktor, enligt Hilary Mason.
–Förr i tiden hade vi inte den datakraft som behövdes för att göra beräkningar. Idag har vi även stora mängder data som inte fanns för bara några år sedan, det är till och med billigare att samla in data än att göra sig av med den ibland. Detta i kombination med att vi nu har datorverktyg som kan hjälpa oss att tolka datan innebär att vi nu är på gång, förklarar Hilary Mason.

Början av vår kapacitet

Men även om det händer mycket på området, befinner vi oss ändå bara i en uppstartsfas.
–Vi är verkligen bara i början av vår kapacitet när det kommer till insamling av data och vad vi kan göra med den. Det vi kallar artificiell intelligens och maskininlärning idag kommer att vara en grundbult i många framtida produkter som vi kommer att bygga, säger Hilary Mason.

Se Hilary Masons keynote-presentation här: