.FILE

22-23 november 2021

Cloud Camp – äntligen i Stockholm!

Foto: "Heart From Cloud" av Lennysan

Äntligen är det dags för Cloud Camp Stockholm! Den 23:e november smäller det, då vi träffas på Internetdagarna Forum – konferensens tredje kostnadsfria dag. Under dagen får vi besök av en av världens främsta moln-evangelister – Reuven Cohen och vinnaren i tävlingen ”Svensk Innovation i Molnet” koras (du har väl anmält dig?!), samt mycket, mycket mer.

Cloud Camp är ett evenemang som har gått av stapeln i nästan varje större stad runtom i världen – och nu äntligen kommer det alltså till Stockholm. Det är en så kallad unconference där vi möts för att dela med oss av erfarenheter och idéer relaterat till molnet. I en mycket snabbt föränderlig värld kan de som tidigt tagit sig an cloud computing få ett forum att hålla sig informerade och utvecklas i.

Cloud Camp drogs igång för ett antal år sedan och det var sex personer som tog initiativet till den första Cloud Camp-träffen. Reuven Cohen som länge varit en av de största moln-evangelisterna, var en av initiativtagarna. Reuven och hans vänner utvecklade konceptet och i dag är det en världssuccé. Varje månad hålls ett antal Cloud Camp både i små och stora städer.

Intervju med Reuven Cohen

Jag har fått förmånen att jobba med Reuven de senaste åren och ringde upp för att ställa några frågor inför hans Stockholmsbesök:

Reuven Cohen.

Hej Reuven! Det är inte första gången du är i Sverige – men hur känns det att komma till Stockholm och Cloud Camp?

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sverige. Det är mycket intressant hur ett litet land som Sverige kan ha en så enorm påverkan både kulturellt och teknologiskt på hela världen. Jag ser fram emot att få en känsla för hur ”molnet” har utvecklats i Sverige och dela med mig av vad jag har upplevt i resten av världen.

Vi är förstås glada att du kommer. Vad kommer ditt föredrag att handla om?

– När jag talar tycker jag om att tala om framtiden. En framtid där Internet är centrat i din upplevelse när det gäller datorer och andra former av hårdvara som kopplar dig till molnet. Jag kommer fokusera på vad som är hjärtat i denna omvandling. Dvs från desktopvärld till en mobil och molnbaserad värld. Där Internet är operativsystemet.

Folk kallar dig för en stor moln-evangelist? Vad innebär det egentligen generellt och för dig personligen?

– Uppmärksamheten jag får tror jag kommer från faktumet att jag är mycket passionerad när det gäller teknik relaterat till Internet. Jag känner i hjärtat att information och tillgång till denna är den ultimata sociala och ekonomiska drivkraften. Från Asien till Afrika så är det Internet som är verktyget för folk att lära sig, arbeta och kommunicera. Detta driver mig!

Vad är ditt mest intressanta Cloud Camp-minne?

– Jag tycker om att träffa nya människor och uppleva olika kulturer. Cloud Camp har gett mig möjligheten att göra saker på ställen jag aldrig hade fått uppleva annars, och har öppnat dörrar som aldrig tidigare varit öppna.

Varför Cloud Camp till Stockholm?

En dag i våras tänkte jag – oj vad det snackas mycket om Google, Microsoft och Amazon när det gäller molntjänster. Jag hade precis läst Cloud Magazine och av tio artiklar handlade åtta av dem om de tre stora. Var är de svenska företagen och lösningarna? Är det verkligen så illa ställt att IDG inte hittar svenska företag att skriva om? Jag tog chansen och träffade Magnus Höij och Jan Öhlund på IDG tillsammans med Inger Gran från Dataföreningen och Cloud Sweden och uttryckte dilemmat. Förutom en idé om Cloud Camp i Stockholm diskuterade vi hur man kan få igång innovationen i Sverige när det gäller moln-lösningar.  Resultatet blev tävlingen ”Svensk innovation i molnet”. Vi ville kombinera erfarenhetsutbytet med att också lyfta fram de studenter och startups som faktiskt skapar den innovation som är så viktg för framtiden.  Vinnarna plockar hem hela 250 000 kr i serverkraft från City Network och tjänsten City Cloud.

Svensk Innovation i Molnet – var med och tävla

Är du en student eller startup som jobbar med en tjänst eller lösning som relaterar till molnet och dess fördelar. Var säker att du anmäler ditt projekt! Sista anmälningsdag är den sista oktober 2011. Då börjar juryns överläggningar om vem som kan titulera sig mästare i Svensk innovation i molnet. Förutom prispotten om 250 000 kr i serverkraft får du uppmärksamhet i massmedia och bland alla partnerföretagen som engagerar sig i Cloud Camp.

Vilka kommer?

Det härliga med Cloud Camp är att alla som har ett intresset av molnet generellt är välkomna. Det innebär att vi kommer ha en blandning mellan svenska moln-eliten som driver de största tjänsterna idag och studenter och startups. Vi kommer ta in 180 personer – så har du intresse var noga med att du anmäler dig snarast då platserna redan börjar sina. Det blir alltså allt från Sveriges storföretag till studenter som minglar i en informell miljö med målet att Sverige kan mer inom molnet!

Läs mer om programmet och anmäl dig på: http://www.cloudcamp.se

Hälsningar

Johan Christenson – VD, City Network Hosting

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn