.FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

De keynote-talar på Internetdagarna

Vi är oerhört stolta över att kunna presentera fyra riktigt starka keynotes som kommer att inleda Internetdagarnas två dagar för samtliga deltagare.

Mackinnon_Web_May2012Rebecca MacKinnon, Senior Research Fellow, New America Foundation, Author

Talar: 25 november

Rebecca MacKinnon är ett viktigt språkrör för sekretess, åsiktsfrihet och tillsyn (eller brist därav) i digitala nätverk, plattformar och tjänster som alla människor nu blir allt mer beroende av. Hon är en Bernard L. Schwartz Senior-stipendiat på tankesmedjan New America Foundation där hon forskar i, skriver om och arbetar med globala regler för internet, åsiktsfrihet och digitala teknikers påverkan på området mänskliga rättigheter.

Rebecca MacKinnons tal vid TED 2011 om kampen för frihet och kontroll i cyberrymden utsågs av Huffington Post och TED till en av 18 ”banbrytande idéer som kommer att omforma världen under 2012”. Rebecca MacKinnon har en bakgrund som journalist och arbetade för CNN i Beijing i Kina i nio år. I dag sitter hon även med i styrelsen för ”Committee to Protect Journalists and the Global Network Initiative”, en multiintressentorganisation som har som mål att främja och upprätthålla åsiktsfrihet och sekretess på internet och i telekommunikationssektorn.

Wales_JimmyJimmy Wales, Founder, Wikipedia

Talar: 25 november

Jimmy Wales är en amerikansk internetentreprenör, wiki-pionjär och teknisk visionär men han är mest känd som grundare av Wikipedia och Wikimedia Foundation. Hans arbete med Wikipedia, som har blivit världens största uppslagsverk, gjorde att TIME Magazine 2006 utnämnde honom till en av de 100 mest inflytelserika personerna i kategorin ”Scientists & Thinkers”.

Framgången med Wikipedia har hjälpt till att popularisera en trend inom webbutveckling (som kallas Web 2.0) att underlätta kreativitet, samarbete och delning bland användarna. I en intervju med Slashdot 2004 förklarade Jimmy Wales hur han tänkte kring Wikipedia: ”Föreställ dig en värld där alla människor på planeten har fri tillgång till all mänsklig kunskap. Det är vad vi arbetar för.”

Mcgonigal---new-customer-photo_2010Jane McGonigal, IFTF Research Affiliate Chief Creative Officer, SuperBetter Labs

Talar: 26 november

Jane McGonigal är en futuristisk speldesigner med visioner. Hon utnyttjar kraften i internetspel på nya sätt för att möta några av dagens och morgondagens största utmaningar för vår värld. I dag är hon en ledande föreläsare inom ”Engagement economy”, det vill säga hur organisationer interagerar med sina anställda, kunder och intressenter, och hon föreläser även om hur speldesign kan appliceras på den riktiga världen. Hon använder erfarenheterna från sitt arbete som spelutvecklare i föreläsningarna för organisationer som Världsbanken, Olympiska kommittén, American Heart Association, New York Public Library med flera.

Jane McGonigal arbetar för närvarande som rådgivare och biträdande forskare vid Institute For The Future i Palo Alto i Kalifornien, där hon under fyra år ansvarat för spelforskning och spelutveckling.

jonobacon4Jono Bacon, Ubuntu Community Manager, Canonical

Talar: 26 november

Jono Bacon är en framstående författare och föreläsare inom Community Management, det vill säga, att leda gemenskapsinitiativ på bästa sätt. Han arbetar för närvarande som Ubuntu Community Manager på Canonical. Ubuntu är världens största operativsystem med fri och öppen källkod (Open Source), och operativsystemet används av 20 miljoner människor runt om i världen varje dag.

Jono Bacon leder ett team som inspirerar, entusiasmerar och ständigt utökar den globala Ubuntu-gemenskapen, en gemenskap med hundratusentals medlemmar. Han är även grundare av Community Leadership Summit, den viktigaste årliga konferensen för chefer och ledare inom Community Management. Jono Bacon har arbetat som rådgivare inom Community Management för både interna och externa grupper inom en rad organisationer, som Deutsche Bank, Intel, SAP, Sony Mobile, Open Compute Project och IBM.

Köp din biljett här!