.FILE

22-23 november 2021

Det är innehållet som räknas

Jobbar du med webbpublicering, missa inte denna heldag med siktet inställt på innehållet. Under dagen pratar vi redaktionellt arbete, publiceringssystem, annonser och mycket mer.

Arrangör för dagen är Thord Daniel Hedegren som även håller i evenemanget En dag med WordPress där fokus ligger mer på design och teknik.

• Vad kommer att hända under evenemanget ”Det är innehållet som räknas”?

– Det är innehållet som räknas, det är de flesta överens om. I dag kan alla publicera, och gör det – från liten privat sajt, till stor tidning. På webbpubliceringsdagen pratar vi redaktionellt arbete, fungerande annonsmodeller, betalväggar, publiceringssystem, hur man sprider sitt innehåll och mycket mer.

• Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–  Svårt att välja så klart, men eftersom jag själv är stor förespråkare av mobilens vikt för dagens webb så ser jag fram emot att höra Peter Frey understryka den åsikten ytterligare. Det kommer bli en väldigt bra dag med flera olika vinklar från webbpubliceringens värld, så det är svårt att välja!

• Vilka tycker du ska gå?

– Jobbar du med webbpublicering i någon form – från redaktionellt arbete till inköpare av tekniska plattformar – eller helt enkelt är intresserad av hur webben är för innehåll i dag, då ska du vara hos oss.

tdh2

Thord Daniel Hedengren.

• Vem är du själv?

– Jag är publicerad författare, krönikör och allt däremellan. Mitt intresse för innehåll på nätet startade 1996 när jag publicerade min första nättidning, och på den vägen är det, med allt från nätverk av sajter till redaktörsposter på stora nyhetssajter i på tok för många nischer bakom mig. När jag inte hamrar ut tusentals ord driver jag webbyrån Odd Alice.

Vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på?

– Naturligtvis skulle jag gå på En dag med WordPress men eftersom det är slutsålt så får jag väl säga Enkel inloggning, det låter intressant.

• Vilken keynote-talare ser du mest fram emot att lyssna på?

– Jag är nyfiken på vad Jane McGonigal har att säga om hur speldesign kan appliceras på den ”riktiga” världen. Misstänker att det resulterar i en något hetsig debatt med Jesper Bylund på minglet…

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn