.FILE

22-23 november 2021

Domännamnsbonanza på Internetdagarna

Lars-Göran Forsberg.
Lars-Göran Forsberg.

Nordic Domain Days är en två-dagars domänkonferens under Internetdagarna som fokuserar på den nordiska marknaden. Evenemanget går helt på engelska, har en majoritet internationella talare och vill främja samarbetet i den lokala domännamnsbranschen.

Lars-Göran Forsbergs bakgrund ligger nästan helt och hållet i domännamnsbranschen där hans bana börjar för över 10 år sedan.

–Då arbetade jag hos en av Sveriges största webbhotell och registrarer, Loopia. Sedan dess har jag hunnit arbeta med det mesta som har med domännamn att göra innan jag landade där jag är idag. Som försäljningschef på IIS Registry, den del av IIS som hanterar .se och .nu domänerna, så handlar min vardag främst om att hantera kontakten med våra registrarer som erbjuder våra produkter till slutkund.

Berätta med dina egna ord om ert evenemang, vad är det som kommer att ske?

–Internetdagarna har i alla år haft ett spår, eller på senare tid en dag, som  handlat om domännamn. Fokus, målgrupp och program har dock varierat kraftigt. I år gör vi dock saker annorlunda och siktar på att skapa ett återkommande event med långsiktigt fokus. Nordic Domain Days är en två-dagars domänkonferens som fokuserar på den nordiska marknaden och har registry (toppdomäner) och registrarer (återförsäljare) som sin målgrupp. Evenemanget går helt på engelska, har en majoritet internationella talare och tillsammans ämnar vi främja samarbetet i den lokala domännamnsbranschen.

–Årets event har redan dragit till sig intresserade från över 10 toppdomäner, 20 registrarer och många fler intressenter där emellan. Att eventet kommer innehålla många diskussioner, nätverksmöjligheter och intressanta föreläsningar är höjt utom allt tvivel.

Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–Nu har vi inte annonserat vårt fulla program ännu men låt mig hinta om att Michele Neylon från irländska Blacknight kommer att prata om ett riktigt intressant ämne under måndagsmorgonen. Det är något som jag tror ingen från branschen bör missa.

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang?

–Nordic Domain Days riktar sig främst mot registry och registrarer men vi ser även ett värde för till exempel återförsäljare av domännamn, webbhotell, hostingbolag och andra som kan vara intresserade av domännamnsbranschen.

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

Är vi redo för molnet? är ett evenemang som förefaller intressant och relevant i dagens IT-bransch om jag måste välja ett!

Här hittar du mer information om dag 1 och dag 2 på Nordic Domain Days.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn