.FILE

22-23 november 2021

Han slår ett slag för Drupal och öppen källkod

Fabian von Tiedemann.
Fabian von Tiedemann.

Fabian von Tiedemann är delägare och kundansvarig på Drupalspecialisten Wunderkraut. I november är han med och arrangerar en heldag på Internetdagarna med fokus på den senaste versionen av Drupal som snart lanseras.

–Mina kollegor beskriver mig som en entreprenör ut i fingerspetsarna som älskar att borra sig ned i våra kunders digitala affärer och försöka hitta nya värden. Jag är väldigt nyfiken av mig och ställer mycket frågor, bäerttar Fabian von Tiedemann som arrangerar årets Drupalevenemang på Internetdagarna.

Berätta med dina egna ord om ert evenemang, vad är det som kommer att ske?

–Vi har lyckats attrahera väldigt duktiga internationella talare som kommer prata mycket om senaste versionen av Drupal som lanseras inom kort. Vi vill verkligen att de svenska företagen och organisationerna ska få upp ögonen för hur stort Drupal är internationellt, att Sverige faktiskt ligger på efterkälken här. För fem år sedan valde många Drupal för att slippa licenskostnader, men idag handlar det om så mycket mer. Man vill få tillgång till de senaste teknikerna och den extremt genomtänkta arkitekturen som ger bästa tänkbara förutsättningar för god tillgänglighet, sökbarhet, användbarhet och alla andra krav som ställs på moderna webbapplikationer.

–Vi ser nu utvecklingen att properitära CMS pratar om att de använder öppen källkod, men det är långt ifrån samma sak. De har inte ens bråkdelen av samma utvecklingsresurser som ett väl fungerande öppen källkodsprojekt som Drupal som attraherar hundratusentals utvecklare och används av miljoner sajter runt om i världen. Presentationer kommer även hållas av duktiga svenska beställare och leverantörer som visar att Drupal har alla förutsättningar att tillsammans med WordPress göra öppen källkod till det självklara valet även i Sverige.

Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–Jag ser mycket fram emot att lyssna på svenska Drupalanvändare, såsom Kommunal, KI och Skandiamäklarna. Det ska också bli kul att se vilka reaktioner vi får från de internationella talarna. Jag tror inte vi i Sverige ännu riktigt förstår innebörden av att till exempel 34% av alla amerikanska myndigheter har valt Drupal.

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang?

–Alla som är i begrepp att se över sin digitala strategi och letar efter en framtidssäker plattform. Drömmen är att få dit de som av bekvämlighetsskäl väljer Episerver eller andra stängda produkter för sina projekt. Det finns enorma möjligheter och besparingar att göra för dem om de vidgar sina vyer lite.

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

–Jag ska gå på WordPress-dagen för att hålla mig uppdaterad. Jag gillar WordPress som plattform och ser det som ett utmärkt alternativ till Drupal för lite enklare sajter.

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn