.FILE

22-23 november 2021

Inspireras av framtidens välfärd

Per-Erik Nyström

Hur möts ny teknik och välfärd bäst? Det är huvudfrågan som Per-Erik Nyström tillsammans med utvalda talare ska dissekera under SKL:s sessioner på Internetdagarna.

Behoven och förväntningarna på välfärden växer och förändras. Under evenemanget “Digitaliseringens möjligheter till en bättre välfärd” kommer man därför diskutera de möjligheter som finns att med ny teknik, internet och digitalisering möta dessa framtidsutmaningar.

–Med hjälp av spännande talare från näringsliv och offentlig sektor kommer vi ge deltagarna möjligheten att blicka framåt och låta sig inspireras av framtidens välfärd, förklarar Per-Erik Nyström som till vardags jobbar på på SKL.

Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

jag tycker att Darja Isaksson är en spännande talare som har många intressanta idéer om hur man kan engagera till mer skapande i skolan med digitala verktyg. Det är ett extra angeläget ämne i dessa PISA-tider.

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang?

Naturligtvis så är vårt arrangemang högintressant för alla som jobbar inom offentlig sektor, men jag vill också pusha för att besökare från den privata sektorn kommer till vårt arrangemang och låter sig inspireras av hur deras kompetens kan hjälpa till att utveckla det offentliga Sverige.

Vem är du själv?

Jag är sedan ett år projektledare och EU-koordinator på SKL och avdelningen för digitalisering.

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

Jag skulle nog välja att gå på “Det bästa inom öppna data”. Evenemanget ser ut att kunna bjuda på både internationella och svenska föregångare inom öppna data och är därför intressant för oss på SKL som arbetar aktivt med att öppna data.

Vilken keynote-talare ser du mest fram emot att lyssna på?

Det finns många att välja på! Tvingas jag välja ser jag nog mest fram emot att lyssna på Harper Reed. Han kom in som en udda fågel i Obamas valkampanj 2008 och förändrade med stort engagemang och kunnande internets roll i det politiska kampanjarbetet.

Se hela programmet här.

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn