Fler kvinnor ger tillväxt i it-branschen. Gå två för en på Här är brudarna. – Internetdagarna .FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

Fler kvinnor ger tillväxt i it-branschen. Gå två för en på Här är brudarna.

Hösten 2015 gick diskussion om kvinnor i teknikbranschen för högtryck, i media, på konferenser och på tech-kontoren. Men sen blev det oroväckande tyst. Förutom då 8 mars i år då många techbolag och media uppmärksammade problemet med att branschen lockar allt för få kvinnor.

Gå två för en på ”Här är brudarna!”, erbjudandet gäller veckan ut.

Över 60% av kandidatexamina inom vetenskap och matematik tas idag av kvinnor, både här i Sverige och i världen. De senaste åren har vi sett en stadig ökning på alla områden inom tech. Alla utom ett – programmering. Här har istället antalet kvinnliga utvecklare sjunkit stadigt i flera decennier. Trots att den snabbt växande teknikbranschen fortfarande skriker efter kompetens finns inte tillräckligt med kompetens att tillgå. Beror det på en mansdominerad machokultur inom teknikbranschen att kvinnor inte utbildar sig till programmerar? Beror det på att unga kvinnor idag inte vet tillräckligt om vad det innebär att jobba som programmerare? Nås dessa unga kvinnor ens av medias topp-listor med kvinnliga förebilder. Eller vad?!

Visst, den traditionella stereotypen av teknikbranschen, även det senaste året, sakta börjat förändras i små små steg! Tack vara tech-giganter som exempelvis Dell, Twitter, och Microsoft har ojämlikheten och de omedvetna fördomarna kring kön nu blivit ett kompetensförsörjningsproblem – utan utvecklare kan de inte fortsätta växa. Det kan förresten inte små tech-bolag i Sverige heller göra.

Att ha en diversifierad arbetsstyrka är nu också en varumärkesfråga. En företag som lyckas knäcka diversifieringsfrågan ligger bra till både hos kunderna och hos de arbetssökande. Att det också lönar sig ekonomiskt vet ju alla vid det här laget.

 På “Här är brudarna!” får du träffa personer som vet hur det verkligen är och hur en gör. Cygnis utvecklare Nathalie Wassgren, VD:n för WordPress Engine, Heather Brunner, Com Hems CIO, Monika Gullin och många fler berättar. Om du bokar nu får man dessutom gå två till priset för en! Ange koden TWO4ONE när du anmäler dig till evenemanget.

/Anna Caracolias