.FILE

22-23 november 2021

Här är evenemangen på Internetdagarna 2014

Digitaliseringens möjligheter för såväl vår vardag som för offentlig sektor, bredband, domäner, entreprenörskap, IT-säkerhet och sociala medier. Det är några av alla de ämnen som kommer att stötas och blötas på Internetdagarna 2014! I dag presenterar vi årets laguppställning.

För den trogne besökaren av Internetdagarna märks en del bekanta namn – men vi har också adderat en hel del både nya evenemang och arrangörer till mixen. Vi tror och hoppas att du hittar något som gör dig lite extra nyfiken.

Internetdagarna går av stapeln 24-25 november i Stockholm. Förra årets omgörning av formatet blev väldigt uppskattat av er besökare och vi fortsätter därför på samma inslagna bana – under två dagar anordnas ett femtontal olika evenemang av olika arrangörer under ett och samma tak.  Som deltagare väljer du det evenemang som intresserar dig mest och följer det under en hel dag. Målet är att skapa en mötesplats för oss som på olika sätt jobbar med internet. Mer information, årets keynote-talare och anmälan kommer i augusti!

Nog pratat! Vi bad årets arrangörer att på 15 sekunder presentera sitt evenemang. Här är resultatet:

Evenemangen på Internetdagarna 2014:

• Den Digitala Folkligheten

Den digitala folkligheten – varför gör vi det vi gör på internet? Fokus ligger under dagen på individen och våra beteenden. Konst, juridik, psykologi och media. Hur påverkas vi som individer av den digitala verkligheten? Den här dagen är en logisk fortsättning på förra årets dag, Den Digitala Vardagen. Målet är att ni får möta människor som ger nycklar och karta över den digitala folkligheten: människorna i vardagen.

Arrangör: Deeped Niclas Strandh och .SE

• Barn och ungas digitala kompetens

Vilka färdigheter och kunskaper behöver barn och unga i dagens samhälle? Och hur ser vi till att skolan ger dem de verktyg de behöver? Det diskuterar Kristina Alexanderson med gäster under en heldag om internet i skolan.

Arrangör: .SE

• Duckface och Stoneface – vilka blir vi genom de bilder vi sprider?

En dag arrangerad av Statens medieråd och .SE kring ungas bildkommunikation via sociala medier samt internet, och hur det formar identitet och genus.

Arrangör: Medierådet och .SE

• Internet Discovery Day

Internet Discovery Day är succéeventet där heta start-ups möter investerare och affärsänglar. Konceptet är rått och enkelt – hugade entreprenörer utrustas med en remsa brun byggpapp och några färgpennor – det är montern. Sedan ritar de och beskriver vad de gör och vad de söker på ett sätt som får besökarna att tända till. Flera glödheta internetbolag som FundedByMeRabbleShootitlive och Narrative Clip har presenterat sig för världen på IDD. Vem blir årets stjärnskott?

Arrangör: .SE och Johan Jörgensen

• En WordPress – tusen lösningar

I dag pratas det inte så mycket om varför man ska ha en WordPress som hur man på bästa sätt kan anpassa WordPress till sin verksamhet. I år kommer just dessa oändliga möljigheter och även svårighet att fylla WordPress-dagen. Kom, bli inspirerad och lär dig mer om några av de oändliga sätt som du kan använda världens mest populära och kraftfulla publiceringsverktyg för att hitta den bästa lösningen för din verksamhet.

Arrangör: Bloggcoach

• Domändagarna 2014

Vi upprepar förra årets succé och tar ämnet ännu längre. Under Internetdagarna 2013 drog domännamn fler deltagare än någonsin och vi fick mycket positiv feedback. Många ville se mer djup i varje del av branschen. Därav kör vi i år två dagar fulla med intressanta seminarier gällande allt som har med domännamn att göra.

Arrangör: .SE

• Internet –  our world is changing

Vår värld och synen på internet förändras. I dag pågår många politiska, tekniska och rättsliga processer som kan påverka internets utveckling och vårt samhälle i stort. Det handlar bland annat om hur internet ska styras i framtiden, hur nätets öppenhet ska garanteras och hur vi kan möta de hot mot informationssäkerheten som finns. Detta vill vi diskutera med er!

Arrangör: ISOC-SE

• Det ansvariga internet

I alla sammanhang där människor genom historien kommunicerat med varandra har yttrandefriheten gått hand i hand med ett ansvar för yttranden som skadar, kränker eller hotar säkerheten. Hur ser den balansen ut i dag – och vem är det egentligen som har ansvaret: Den som yttrar sig, företagen som tillhandahåller verktygen eller staten?

Arrangör: Institutet för juridik och internetMårten Schultz

• Swedish Startup Sessions

Swedish Startup Sessions bjuder för andra året i rad på ovärdelig startupkunskap med några av Nordens bästa entreprenörer, startupgrundare, riskkapitalister och investerare.

Arrangör: Annika Lidne och .SE

• Det bästa inom öppna data

En dag med förebilder inom datakällor, appar, myndigheter och utvecklare.

Arrangör: Öppnadata.se

• Digitalt engagemang som framgångsrecept

I dag är en av de största utmaningarna med en webbnärvaro att engagera mera och flera. Vi kommer därför att vända och vrida på vad engagemang är, hur vi kan och ska engagera och varför många menar att ”Engagemang/ROE är det nya svarta”. Och inte minst, hur mäter vi graden av engagemang på bästa sätt. Kom, lyssna och lär dig mer om att engagera online från de som i dag engagerar.

Arrangör: Bloggcoach

• Internet är under attack – hur slår vi tillbaka?

I många länder världen över begränsar vi den frihet som internet från början gett oss. Med den övervakning av internetanvändare som pågår så är internet som vi känner det under attack.  Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter, DFRI, beskriver världsläget och bjuder in till diskussion om vad vi kan göra för att få tillbaka ett internet som är användbart också i morgon.

Arrangör: DFRI

• Bredband – hur blir vi bäst i världen?

Har bredband blivit en klassfråga nu när fiberutbyggnaden går in i slutspurten och hur ligger vi till inför Bredbandsmålen 2020? Kom till årets upplaga av Internetdagarna och få årets dos av Bredbandsuppdatering.

Arrangör: .SE, Bredbandskollen

• Svenskt Federationsforum

Flera federativa inloggningslösningar har nu kommit igång, såsom Skolfederation , Sambi , Svensk e-legitimation och Swamid. Svenskt Federationsforum bjuder in alla som arbetar eller är intresserade av identitets- och behörighetslösningar till ett erfarenhetsutbyte om gemensamma frågor kring tillit, attributhantering, SAML, SLO, interfederationshantering och nya användningsområden.

Arrangör: Skolfederation

• Digitaliseringens möjligheter till en smartare välfärd

Under dagen undersöker vi nyfiket hur ny teknik och internet kan bidra till att lösa samhällets och välfärdens stora framtidsutmaningar.

Dagen varvar en spännande matchmakingprocess mellan it-innovatörer och det offentliga Sverige med föreläsningar, workshops och ögonöppnande möten. Vårt mål är att skapa en dag där oväntade samband och möjligheter ser dagens ljus och att vi är hands on – att dagen leder till idéer som kan utvecklas vidare.

Arrangör: SKL

• Fallgropar och läxor för säker utveckling

Open web application security project, Owasp, satsar sedan länge på att sprida kunskap om samt utveckla verktyg och guider för säkerhet i applikationer. OWASP top 10 är en lista som beskriver de värsta fallgroparna du som utvecklare och IT-ansvarig har att se upp med.

Listan är kort och gott resultatet av samlade expertkunskaper om applikationssäkerhet. Det är en bra idé att lära sig undvika de vanligaste misstagen och börja producera säkrare kod! Under seminariet kommer vi att gå igenom topplistan och visa hur du borde göra. Inget system ska behöva ha någon av de säkerhetsbrister som listas i Owasp Top 10!

Arrangör: OWASP och .SE

 Internetdagarna i sociala medier:

Prata gärna med oss på Twitter och Facebook!

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn