.FILE

23-24 november 2020

Internetdagarna bland får och webbnördar på SSWC

Foto: "Gruppbild SSWC2011 Fullsize" av Tobias Björkgren

.SE och Internetdagarna var i helgen på en liten ö i Blekinge skärgård för att mingla med, och lyssna på, människor med ett gemensamt brinnande intresse - sociala medier. Vi passade också på att lotta ut ett par hett eftertraktade biljetter till Internetdagarna.

Vi är några på .SE som är nyss hemkomna från ytterligare ett Sweden Social Web Camp, SSWC.

.SE har varit en av sponsorerna för SSWC sedan första året och vi ser lika mycket fram emot att vara där varje år. Det är verkligen en plats för nya tankar och idéer, spännande sessions och intressanta möten.

Under de tre dagarna hålls ett hundratal föredrag. Programpunkterna sätts av deltagarna på plats, SSWC är en så kallad unconference. Den som vill prata om något eller diskutera en viss fråga skriver bara upp sig på en ledig plats på ett stort schema som sitter uppe i huvudtältet. De olika föredragen hålls sedan både inomhus och utomhus (som på bilden ovan) under hela dagen.

I år passade vi på att säkerställa att minst ett par av SSWC-besökarna kommer på årets upplaga av Internetdagarna genom att lotta ut två fribiljetter under lördagens middag.

Mitt under twittrande och räkskalande ombads de som var intresserade att slänga iväg en tweet innehållande hashtaggarna #sswc och #ind11. Tweet nummer 3 och nummer 6 i flödet valdes ut som de lyckliga vinnarna. Dessa visade sig bli Jenny Svensson (@youwza) och Stellan Löfving (@stellan), stort grattis till er! Nyfikna som vi är ställde vi ett par frågor.

Hallå där  och grattis! Varför ville du vinna en biljett till Internetdagarna?

Stellan:  Jag har varit på väg till Internetdagarna varenda år under flera års tid, men av olika anledningar har jag aldrig kommit iväg. Nu har jag en ännu tyngre anledning att sätta ett tjockt streck i kalendern 21-22 november. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig nya saker, skapa nya kontakter och underhålla de jag redan har.

Jenny: Jag har hört talas om Internetdagarna på Twitter och tyckt det låtit intressant, men då har det ju alltid varit för sent. Det som tilltalar mig är mötet med alla spännande människor och självklart ämnena som diskuteras.

Vilka programpunkter ser du mest fram emot?

Stellan: Jag kommer definitivt att gå på sessionen om Nätentreprenörerna, och även på så många programpunkter jag hinner som finns under temat Medielandskapet.

Jenny: De tre programpunkterna jag ska försöka att inte missa är App eller webb, Nätentreprenörerna och De nya yttrandefrihetsfrågorna.

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn