.FILE

22-23 november 2021

Internetdagarna gav samsyn kring digitaliseringsfrågan

Allt fler företag och organisationer drar nytta av Internetdagarna för kompetensutveckling och fortbildning.
- Digitaliseringen är framtiden och det är något vi satt högt på agendan. Efter konferensen upplever jag att vi har en bättre samsyn kring frågan, säger Thomas Kvist från Lomma kommun, som 2016 skickade många anställda till Internetdagarna.

Skånska Lomma kommun valde 2016 att låta flera av sina anställda åka till Internetdagarna i Stockholm. Det var bland annat rektorer och förskolechefer som kom för att fortbilda sig, förklarar områdeschef Thomas Kvist.

Thomas Kvist, områdeschef Lomma kommun.

– Vi har en klok förvaltningschef som satt digitaliseringsfrågor väldigt högt på agendan. Digitaliseringen är raketbränslet mot framtiden, förklarar Thomas Kvist som är områdeschef på Lomma kommun.

Digital samsyn

Dagarna innebar såväl fortbildning som teambuilding, men framförallt menar Thomas Kvist att det gav en chans att skapa en samsyn kring digitaliseringens möjligheter att möta framtiden.

–Vi upplevde konferensen som ett smörgåsbord av framtidsfrågor, med tydlig avstamp i samtiden, förklarar han.

Internetdagarna försöker hålla nere priset så att fler ska kunna åka. Spelade det in när ni valde att åka till konferensen för att få fortbildning? 

–I kommunal verksamhet spelar alltid priset in, men samtidigt måste man ställa sig frågan vad det kostar att inte ta en utgift. För oss har deltagandet på Internetdagarna skapat en samsyn och ett hyfsat gemensamt mindset kring framtidsfrågor och digitaliseringens möjligheter.

Ni som jobbar med digitalisering i Lomma kommun, hur tycker ni att utvecklingen rullar på så här ett år senare?

–En sak som upprepades flera gånger på Internetdagarna förra året är att ”förändring kommer aldrig att gå så långsamt som nu”, detta har vi fått anledning att återkomma till flera gånger. Medvetenheten kring frågor kring digitalisering har blivit större och vi har spjutspetskompetens inom kommunen som leder och lotsar vägen, men fler förstår vikten nu. Arbetet rullar på. Tekniken finns, i de flesta fall, på plats. Nu handlar det om mindset och att hålla sig ajour, samt aldrig tappa framtidsperspektivet!

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn