Jobbar du med webben? Bli inspirerad på Wordcamp! – Internetdagarna .FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

Jobbar du med webben? Bli inspirerad på Wordcamp!

WordCamp har under flera år varit en tradition i den svenska WordPress-communityn. Det är en stor årlig konferens med allt inom webb. I år hålls WordCamp i samband med Internetdagarna, och det är öppet för alla som jobbar med webb i någon omfattning.

Stanislav Khromov är arrangör av årets Wordcamp. Till vardags jobbar han som utvecklare på Aftonbladet.

–Fokus för teamet jag jobbar i är att ta fram engagerande sajter som på ett begripligt och intresseväckande sätt tar upp viktiga nyhetshändelser i vår vardag. Vi jobbar då med ett format som vi kallar ”long reads” (ungefär: långläsning) där vi använder WordPress flitigt, berättar han.

Berätta med dina egna ord om ert evenemang, vad är det som kommer att ske?

–WordCamp har under flera år varit en tradition i den svenska WordPress-communityn – en stor årlig konferens med allt inom webb. Vi har växt varje år och vi är extremt glada över att i år hålla WordCamp i samband med Internetdagarna. Det kommer bli en salig blandning av svenska och utländska talare, mycket tid för mingel och allmänt skön stämning.

Är det någon talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–Det är fantastiskt roligt att lyssna på case studies. Det är både visuellt och  spännande att se hur organisationer och företag använder WordPress. I år kommer bland annat Scouterna att visa hur de organiserar sina hundratals klubbar med hjälp av WordPress, det kommer jag inte att missa!

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang på Internetdagarna?

–Vi har ett fantastiskt varierat program i år och tror att alla som jobbar med webb i någon omfattning kommer hitta en plats på WordCamp. Givetvis ligger fokus på WordPress – oavsett om man jobbar med design, UX, AD, utveckling, kravställning, beslutsfattande eller testande så har vi snack som kommer att inspirera!

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

–Det pågår en tyst revolution just nu inom öppen källkod. Fler och fler företag börjar förstå att framtiden inte kommer bygga på stängda system utan öppna. Stora företag som Microsoft, Facebook och Google både använder och släpper öppen källkod flitigt, och WordPress har varit öppen källkod i över tio år. På senare tid har även finanssektorn börjat influeras av den första open source-valutan – Bitcoin. Mig skulle man därför hitta på Bitcoin och Blockchain-spåret.