.FILE

22-23 november 2021

Juryns favoriter från 24hbc på besök

I dag hade vi finbesök på .SE:s kontor, då herrarna bakom Silar.se – Jonny Strömberg, Jonas Forsberg och Ingemar Edsborn – hälsade på för att berätta mer om sin webbtjänst.

I dag hade vi finbesök på .SE:s kontor, då herrarna bakom Silar.seJonny Strömberg, Jonas Forsberg och Ingemar Edsborn – hälsade på för att berätta mer om sin webbtjänst.

Silar.se blev utsedda till juryns favoriter på 24 Hour Business Camp, Sveriges lyxigaste och mysigaste hack, som Internetdagarna och .SE var med och arrangerade, och där utmaningen är att skapa och lansera en webbtjänst på 24 timmar.

• Berätta, vad är Silar.se?

– Det är en dashboard som visualiserar olika former av data i realtid och som fokuserar på färg och ljud i stället för siffror, staplar och diagram. Ett dashboard som är lite roligare att titta på helt enkelt. Varje boll som ramlar ner (se bilden ovan – eller ännu bättre gå in på Silar.se) representerar olika data. Det kan till exempel vara en ny post i ditt Twitterflöde, nyregistrerade kunder, ett nytt supportärende eller ett nytt mejl i din inkorg. Till skillnad från många andra dashboards så märker man också när det händer något i och med att vi har ljudfunktion inbyggd.

• Vilka kan ha nytta av det här?

– Tanken är att det till exempel ska kunna användas som en snygg bakgrund – många företag har skärmar i sina lobbys och receptioner.  Och det finns ju många som använder olika typer av dashboards i dag. Det finns ju mycket internt också för många företag som går att visualisera. Det är ett roligare sätt att visuallisera besökare/registreringar/sälj på det här sättet. För .SE:s del skulle till exempel varje nyregistrerad domän kunna falla ner som bollar.

• Än så länge är tjänsten inte uppe – när kan vi börja använda den?

– Innan årsskiftet är vårt mål.

Vad kommer det att kosta då?

– Vi håller på att diskuterar lite olika affärmodeller just nu. Vi återkommer i den frågan!

• Vad gick genom era huvuden då ni blev utropade till Juryns favoriter?

– Vi blev väldigt förvånade, speciellt med tanke på hur dåligt våran pitch gick – vi hade teknikstrul. Men det var så klart riktigt, riktigt roligt och välkommet att få ett ekonomiskt lyft.

Ja precis, ni får 25 000 kronor av .SE, vad betyder de pengarna för utvecklingen av Silar.se?

– För att Silar.se ska funka för många användare så behöver vi bättre hosting, och det kan vi köpa nu. Så pengarna är jätteviktigta.

Vad händer nu?

– Vi letar efter olika datakällor som kan användas i systemet. Vi kommer att ha några förvalda plugins men vi ska också försöka bygga så att man kan anropa egna datakällor, och själv lägga in dem. Eventuellt tar vi också fram fler teman.

Är du nyfiken på Silar.se? Missa inte seminariepasset Nätentreprenörerna där de och några andra lag från 24hbc kommer att presentera sig närmare. Medverkar på passet gör också Ted Valentin, Johan Jörgensen och Joakim Jardenberg.

Jonny, Ingemar och Jonas från Silar.se på besök.

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn