Karin Ahl klar för Internetdagarna – Internetdagarna .FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

Karin Ahl klar för Internetdagarna

Det har äntligen blivit dags att presentera Internetdagarnas tredje keynote-talare! Vi säger varmt välkommen till Karin Ahl, nyligen vald till ordförande i FTTH Council Europe, en branschorganisation som jobbar för att skynda på utbyggnaden av fiberbaserat höghastighetsbredband.

Hon kommer att tala om de nya tekniska och affärsmässiga möjligheter som öppnar sig om man bygger ut bredbandsnät med fiberkabel till alla hushåll, (”FTTH” står för Fiber to the Home) och om behovet av en långsiktig strategi för nätutbyggnaden.

– Från början diskuterades huvudsakligen tekniska frågor inom FTTH Council men i dag har vi mer inriktning på regleringsfrågor och affärsmodeller, berättar hon.

Till vardags arbetar Karin Ahl som affärsutvecklare på Rala Infratech i Linköping, ett företag i bredbandsbranschen. Hon har också suttit i styrelsen för Sweden Broadband Alliance. Innan hon började på Rala Infratech jobbade hon som affärsutvecklare på Utsikt Linköping, ett av de första öppna bredbandsnäten i Sverige och ett av de första.

FTTH Council är en sammanslutning av företag som levererar teknik och tjänster till bredbandsoperatörer. Den bildades 2004 och bland medlemmarna finns leverantörer av material för fibernät samt forskningsinstitut.

Sedan tidigare är också upphovsrättsgurun Lawrence Lessig och säkerhetsexperten Mikko Hyppönen klara keynote-talare för Internetdagarna. Fler kommer!