.FILE

22-23 november 2021

De keynote-talar på Internetdagarna 2012

Vi är otroligt glada över att i år ha sju riktigt tunga keynotes till Internetdagarna – här har vi samlat dem.

På tisdag kommer du att kunna lyssna till upphovsrättsgurun Lawrence Lessig, säkerhetsexperten Mikko Hypponen, IT-minister Anna-Karin Hatt och Jillian York – förkämpe för nätfrihet på Electronic Frontier Foundation.

På onsdag kommer ni att kunna lyssna till Karin Ahl, ordförande i FTTH Council Europe, Peter Ekelund, mannen bakom lanseringen av HBO Nordic, samt Jan Gulliksen, ordförande för den nybildade digitaliseringskomissionen.

Lawrence Lessig

Få, om någon, har illustrerat hur en digital verklighet påverkar det analoga samhället lika tydligt som Lawrence Lessig, professor i juridik vid Harvarduniversitet. I en lång rad av böcker, artiklar och framträdanden har han satt fingret på de problem som uppstår när digitalt möter analogt och samtidigt visat på sätt att bygga ihop de två världarna. Lessig är bland annat en av grundarna till Creative Commons, en upphovsrättslicens som konstruerats för att passa verk som publiceras på Internet, och han har skrivit boken ”Code and Other Laws of Cyberspace” där han drar intressanta paralleller mellan konventionell lagstiftning och ”lagstiftning” i form av programkod – bådadera kan sägas styra vår tillvaro, menar han.

Jillian C. York

Electronic Frontier Foundation är förmodligen den organisation som gjort mest i världen för att försvara medborgerliga rättigheter på Internet. Därför är det väldigt roligt att vi i år kan välkomna Jillian C. York från EFF till Internetdagarna. Hennes bevakningsområde inom EFF är yttrandefrihetsfrågor ur ett internationellt perspektiv och hon har särskilt goda kunskaper om arabvärlden där hon har bott och verkat ett antal år.

Mikko Hypponen

Mikko Hypponen är säkerhetsexpert och flitigt anlitad talare från det finska säkerhetsföretaget F-Secure. Han har titeln forskningschef (Chief Research Officer) och har framgångsrikt lett företagets kamp mot några av världens mest spridda virus och maskar – två exempel är SoBig.F och Sasser. Han startade också bloggen ”News from the Lab” 2004, det var då världens första blogg från ett antivirusföretag.

Anna-Karin Hatt

Anna-Karin Hatt är centerpartist och Sveriges första IT-minister. Det är under hennes ledning som den digitala agendan för Sverige tagits fram. Förra året på Internetdagarna presenterade hon agendan, nu har det gått ett år och det ska bli intressant att höra hur arbetet fortgår. Vad har hänt? Och vad ska hända?

Peter Ekelund

Peter står bakom lanseringen av tjänsten HBO Nordic i Sverige. Tidigare har han bland annat varitVD för det börsnoterade riskkapitalbolaget Novestra, styrelseordförande för bredbandsoperatören Bredbandsbolaget och Internet-konsulten Framtidsfabriken, VD för TV-företaget FilmNet Benelux och affärsutvecklare för dess moderbolag Nethold (senare Canal Plus).

Karin Ahl

Karin Ahl är ordförande i FTTH Council Europe, en branschorganisation som jobbar för att skynda på utbyggnaden av fiberbaserat höghastighetsbredband. Hon kommer att tala om de nya tekniska och affärsmässiga möjligheter som öppnar sig om man bygger ut bredbandsnät med fiberkabel till alla hushåll, (”FTTH” står för Fiber to the Home) och om behovet av en långsiktig strategi för nätutbyggnaden.

Jan Gulliksen

”Digital champion för Sverige” är en titel som förpliktigar. ”Ordförande i digitaliseringskommissionen” likaså. Och den man som sedan några veckor tillbaka bär båda dessa titlar – KTH-professorn Jan Gulliksen – kommer till Internetdagarna för att berätta hur man kan bredda användningen av IT i ett land som redan är ett av världens mest uppkopplade och anslutna.

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn