.FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

Keynote-talare som ger överblick

Niklas Serén, projektledare för Internetdagarna.

När Niklas Serén bokade årets keynote-talare till Internetdagarna ville han få med olika perspektiv på nätet och dess utveckling. Årets lineup kommer leverera just detta.

Här hittar du alla årets keynote-talare.

Samtliga årets keynotes kommer att ge oss i publiken nya perspektiv på olika områden, förklarar Niklas Serén som är projektledare för Internetdagarna.

–Nnenna Nwakanma ger perspektiv på internet, kvinnor inom IT och så vidare utifrån ett nigerianskt och afrikanskt synsätt. Det är ett perspektiv som ofta inte får plats på de stora scenerna men jag garanterar att Nnenna kommer inspirera många. Evgenij Morozov å sin sida kommer antagligen ge det tydligaste perspektivet – han utmanar många av våra föreställningar om hur internet utvecklar samhället positivt. Morozov kommer garanterat irritera många. Jag tror att det är absolut nödvändigt att utmana sina egna sanningar konstant. Morozov kommer göra det och han är, enligt min mening, en av de absolut mest pålästa kritikerna av så kallad internet-centrism. Internetdagarna ska så långt som möjligt utmana “filterbubblan” och släppa in kritiska röster. Det kommer göra internetsamfundet starkare. Det måste vi klara av.  

Vilken ser du själv mest fram emot att lyssna på?

–Jag har lagt mycket tid på att hitta de här namnen och jag är naturligtvis väldigt intresserad av dem alla – men jag skulle ljuga om jag inte erkände att jag är barnsligt spänd på hur flödet kommer se ut efter Morozov har avfyrat sina salvor. Jag är också mycket stolt över att vi bokat Nnenna Nwakanma, hon är faktiskt vår första afrikanska talare. Hon är en urkraft och oerhört inspirerande.

Vad har du fått för reaktioner på årets keynote-talare?

–Jag har faktiskt bara fått positiva reaktioner på årets talare, peppar peppar. Det är faktiskt lite ovanligt.

Här hittar du alla årets keynote-talare.