.FILE

23-24 november 2020

Mikko Hyppönen och Lawrence Lessig till Internetdagarna

Vi är otroligt glada över att presentera två keynotes i absolut världsklass till Internetdagarna 22 – 24 oktober – upphovsrättsgurun Larry Lessig och säkerhetsexperten Miko Hyppönen. I dag öppnar vi dessutom anmälan för höstens konferens med ett riktigt bra erbjudande för er som är snabba.

Vi är otroligt glada över att presentera två keynotes i absolut världsklass till Internetdagarna 22 – 24 oktober – upphovsrättsgurun Lawrence Lessig och säkerhetsexperten Miko Hyppönen. I dag öppnar vi dessutom anmälan för höstens konferens med ett riktigt bra erbjudande för er som är snabba.

 

Lawrence Lessig

Få, om någon, har illustrerat hur en digital verklighet påverkar det analoga samhället lika tydligt som Lawrence Lessig, professor i juridik vid Harvarduniversitet. I en lång rad av böcker, artiklar och framträdanden har han satt fingret på de problem som uppstår när digitalt möter analogt och samtidigt visat på sätt att bygga ihop de två världarna.

 

Lessig är bland annat en av grundarna till Creative Commons, en upphovsrättslicens som konstruerats för att passa verk som publiceras på Internet, och han har skrivit boken ”Code and Other Laws of Cyberspace” där han drar intressanta paralleller mellan konventionell lagstiftning och ”lagstiftning” i form av programkod – bådadera kan sägas styra vår tillvaro, menar han.

 

Mikko Hyppönen

Vi ser också mycket fram emot att få höra Mikko Hyppönen, säkerhetsexpert och flitigt anlitad talare från det finska säkerhetsföretaget F-Secure, på Internetdagarna i höst. Han har titeln forskningschef (Chief Research Officer) och har framgångsrikt lett företagets kamp mot några av världens mest spridda virus och maskar – två exempel är SoBig.F och Sasser. Han startade också bloggen ”News from the Lab” 2004, det var då världens första blogg från ett antivirusföretag. Du kan läsa en lång intervju om Hyppönens kamp mot SoBig i en artikel i VanityFair.

 

Boka innan midsommar – spara 1500 kronor

 

Det ska löna sig att vara ute i god tid! Boka innan midsommar och du får köpa tvådagarsbiljetten (23-24 oktober) för 3900 kronor, en rabatt på hela 1 500 kronor. Klicka här för att komma till anmälningsformuläret.

 

Missa heller inte Internetdagarna Forum, konferensens förstadag som är öppen för alla. Här bjuder vi in andra organisationer vi gillar och tror på att anordna sina egna event. Klart för i höst är Word Camp Stockholm, ytterligare tre tillkommer.

 

Och du, se till att titta in på vår sajt med jämna mellanrum, vi presenterar nyheter kontinuerligt!

 

Har du några synpunkter eller förslag för årets konferens, kontakta Internetdagarnas projektledare Janne Elvelid.