.FILE
Köp nu

23-24 november 2020

Köp nu

Endast 500 kr/dag (exkl. moms)

MVG till James Boyle

Professor James Boyle, som inledde årets Internetdagar, uppskattades av alla som hörde honom. Det märktes på plats och det märks i utvärderingsenkäten. I den får hans anförande om vår tendens att misstro öppna system betyget 4,7 (av 5), ett av de högsta betyg som någonsin noterats på Internetdagarna.

Det mest uppskattade seminariet var Mediaspårets ”Balansen mellan öppenhet och integritet” som fick 4,6 i betyg, tätt följt av routing-seminariet med Geoff Huston och upphovsrättsdiskussionen med James Boyle som båda fick 4,5.

Säkerhetsspåret lockade precis som förra året flest deltagare, sammanlagt deltog 745 personer i de sex seminarierna. Nummer två på den listan var Mediaspåret, nytt för i år, som nära 500 personer valde att besöka. Mediaspåret fick också bäst genomsnittsbetyg av samtliga spår i utvärderingsenkäten.

De fem seminarier som drog flest deltagare:

  1. Teknik, integritet, säkerhet (Säkerhet), 170 personer
  2. Allt du gör kan användas mot dig (Säkerhet), 155
  3. Spårbarhet i loggar och system (Säkerhet), 150
  4. Aldrig mer lösenord (Säkerhet), 140
  5. Copyright – a conversation with James Boyle (Media), 133

Men allt handlar som bekant inte om storlek, det är minst lika viktigt att träffa rätt deltagare. Det seminarium som drog minst antal besökare (26 stycken) handlade om domännamnsmarknaden och fick det utmärkta betyget 4,0.