.FILE

22-23 november 2021

Nätverka, mingla och spela spel på Internetdagarna

Mingel på mässgolvet. Foto: Sara Arnald / CC-BY

Förutom keynotes i världsklass och ett brett program som gör att alla kan hitta sitt speciella evenemang så hittar du på Internetdagarna 2017 även mötesplatserna, minglet och förstklassig underhållning.

Vi vill att du som är med på konferensen är med och skapar bilden av den. Tagga tweets och bilder med #ind17 för att skapa en gemensam stream av allt som händer. På skärmar runt om i lokalen kommer vi dela med oss av bilderna så att du ser vad som händer överallt hela tiden.

Under alla pauser finns det tid för fika, mat och mingel. Eftersom Internetdagarnas program är brett så är det naturligt att besökarna kommer från många olika bakgrunder, alla med ett gemensamt intresse: internet. Det gör att du som är kommunikatör kan träffa utvecklare, du som är politiker kan prata med jurister och du som är skolledare kan träffa en designer. Mångfalden av folk skapar den speciella mix av möten som Internetdagarna är känd för.

Träffa oss på Internetstiftelsen

I vår stora mässal kan du också träffa olika utställare och även träffa oss från Internetstiftelsen. Vi finns på plats för att visa vår kommande satsning på digital kompetens i skolan: IIS digitala lektioner. Dessutom flyttar vi en liten del av vår start- och mötesplats Goto 10 till Internetdagarna. Det kommer finnas en plats där du ostört kan dra dig undan och jobba, men du får också chans att träffa oss och prata om mötesplatsen och skaffa dig ett medlemsskap.

Vi har kommer också ha våra 3D-skrivare på plats och du har möjlighet att skriva ut ett hjärta att ta med. Ta en bild med hjärtat och dela det som ett selfiehjärta. Delar du det med taggen #ind17 finns stor chans att du hamnar på våra storbilder. Det finns också chans att plocka fram barnet eller bara byggare i dig och bygga något på vår Legovägg.

Ascii-grafitti och blippyspel

I entren kommer grafitti-konstnären Got0 80 att skapa Ascii-konst med hjälp av grafitti. Det kommer att bli ett konstverk för varje dag. Vill du att Internetdagarna ska skänka pengar till Läkare utan gränser så måste du i år samarbeta. Vid vår doneringsstation gäller det att hitta tre andra personer som vill vara med. Genom att ställa er samtidigt på fyra olika hjärtan på en matta så rinner det pengar ner i bössan.

Under själva Internetdagarna pågår också vårt incheckningsspel Blippy. Spelet är specialframtaget för Internetdagarna och går ut på att du blippar din deltagarbricka på olika stationer runt om i lokalerna. När du gör det har du chans att vinna fina priser från Internetdagarna och alla utställare. Den person som blippar flest gånger vinner ett retro-tvspel. Nytt för i år är att vi har två spel i potten, ett för måndagen och ett för tisdagen.

Mingel med robotunderhållning

Med en robotarm skapas musik på en Commodore64. Musiken görs av Goto80 och Jacob Remin.

När programmet är slut för dagen är det dags för fest. Då använder vi Blippy i baren. Ditt deltagarkort är nämligen laddat med dina drinkbiljetter. Under festen fortsätter minglet och det blir också underhållning. Konstnären Goto 80 kommer låta sin robot köra musik från en Commodore64 och Håkan Lidbo är på plats med sin robotkör.

Vi ses på Internetdagarna!

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du 25% rabatt på dina biljetter till Internetdagarna. Dessutom får du se programmet före alla andra.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn