.FILE

22-23 november 2021

Nya sessioner för Säkerhetsspåret klara

Säg hej till Anne-Marie Eklund-Löwinder, säkerhetschef på .SE och en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter. Hon är en av de som just nu jobbar intensivt med att ta fram spännande och intressanta seminarier för säkerhetsspåret på Internetdagarna. Hon är en av sju personer i hela världen som har ”nyckeln till Internet” och är utsedd till Årets säkerhetsprofil 2012, helt rätt person för jobbet alltså! I den här lilla hälsningen till er berättar hon om två av sessionerna som ni kommer att kunna delta på i höst.

Mästarnas Mästare

Hotbilden på nätet är ett rörligt mål. Ett av de bästa sätten att förstå hoten är att ta reda på mer om och försöka förstå de som utför attacker och vilka deras motiv och drivkrafter är. Samtidigt som hoten på nätet blir allt mer avancerade och intensivare saknar IT-avdelningarna verktyg för att hålla jämna steg med hotbilden på internet och stoppa skadlig kod. På den här sessionen ges fem mästare på skadlig kod och antivirus möjligheten att utveckla det som vår keynote-talare Mikko Hyppönen från F-Secure tar upp i sin presentation! Det kommer dessutom bli tillfälle för er besökare att ställa frågor och reflektera.

Säkerhet i Molnet

Den andra sessionen kommer att handla om IT-säkerhet i Molnet. Molnet medför ett paradigmskifte för IT som påverkar alla, oavsett om vi pratar om SaaS, Paas eller IaaS och oavsett om vi pratar om publika eller privata molntjänster. I samband med övergång till en molntjänst så flyttas hanteringen av säkerhetsfrågor från egna organisationen till molnleverantörens. Ansvaret för säkerheten flyttas däremot inte. Samma frågor behöver besvaras, vare sig ni sköter driften själva eller använder er av en molntjänst. Kan molntjänstleverantören klara de krav min organisation har? Ett positivt svar på den frågan bygger på att de rätta kraven ställs. Hur bör man exempelvis rusta för avbrott när man använder sig av molntjänster? Hur ser vi till att aldrig förlora information? Och om det ändå händer, hur kan vi återställa informationen? Det vanligaste misstaget är att man inte är tillräckligt förberedd.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn