.FILE

22-23 november 2021

Poddcastjam med Kodsnack

Fredrik Björeman.

På Internetdagarna får vi celebert besök av poddcasten Kodsnack. Den här gången har de dessutom bestämt sig för att prova något nytt.

Kodsnack är en poddcast på svenska av och för utvecklare, eller alla som är intresserade av utveckling.

–Vi är tre utvecklare på olika stora företag med olika typer av utmaningar och projekt som pratar om allt vi tycker är intressant; från ren kod och buggar via att få barn intresserade av programmering till standarder och alla kommunikationsproblem som formar våra och alla andras liv. Vi började hösten 2012 för att vi tyckte att någon borde göra en podcast som Kodsnack, och såhär tre år senare verkar vi fortfarande fylla ett behov, säger Fredrik Björeman som är en av grundarna av poddcasten.

Att man har valt att förlägga sin inspelning till Internetdagarna är inget konstigt.

–När vi får chansen tar vi gärna en tur ut i verkligheten, jag kom nyss hem från utvecklarkonferensen Øredev där vi för andra året var med och intervjuade talare, berättar han.

Förklara gärna lite om ert upplägg på Internetdagarna, vad har ni tänkt att göra?

–Vi bestämde oss för att prova något nytt den här gången! Exakt i detalj hur det kommer gå till kommer vi nog inte veta förrän dagarna efter Internetdagarna, men vår tanke är att köra ett jam av något slag. I ett hörn av evenemanget kommer vi finnas med datorer i knäna, och vem som helst som vill är fri att sätta sig ner, ta ett snack och hacka loss på vad de nu känner för att göra. Vi kommer ha minst ett tema för den som vill, men har man något annat man vill snacka om eller hacka på så går det bra det med. Vi kommer själva hacka på olika saker, kanske ta chansen att samarbeta och tillsammans göra något kul. Vi kommer också bjuda in gäster som utan fasta hållpunkter sätter sig ner med oss och snackar. Exakt vad resultatet blir vet vi inte än, men vi har förhoppningen att vårt hörn ska bli stället där olika personer med varierande intressen och bakgrund möts och nya diskussioner tar fart, kanske i riktningar som ingen förväntat sig.

Vad ser du själv fram emot mest under Internetdagarna? 

–Personligen ser jag fram emot Nenna Nwakanma som jag tror har helt andra perspektiv än de flesta av oss på plats, och Dan Sinker för att kopplingen teknik och journalistik är väldigt intressant på så många nivåer. Jag är också intresserad av bland annat spåren kring mångfald och digital kompetens. Men det mest spännande med konferenser är ju alltid alla möten man inte väntat sig!

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn