.FILE

22-23 november 2021

Så går det med jämställdheten i teknikbranschen

Vad är det för strukturer och attityder som står i vägen för tillväxt genom mångfald? Annika Englund och Anna Caracolias ställer frågorna och söker svaren om hur vi kan öka medvetenheten kring fördelarna med en jämställd teknikbransch.

Annika Englund är feminist, digitalstrateg, improvisationsfanatiker och medgrundare av en mobilstartup. Hon har jobbat som marknadschef och klusterutvecklare med tech-startups och system för tillväxt både internationellt och i Sverige. Därtill sitter hon i styrelsen för Feministiskt perspektiv.

–Jag är mamma till DN.se och medgrundare av aktivistnätverket OPK.org (vila i frid). Just nu skriver jag för Dagens Analys. Gillar katter. Och sci-fi. Och Internet.

Anna Caracolias är ingenjör, teknikkonsult, grundare av en mobilstartup, proffs på att bygga sommarstugor och sticka schyssta tröjor. Hon sitter i styrelsen för Internetstiftelsen i Sverige, IIS.

–Jag har drivit startup i många år och är pionjär inom mobil kommunikation. Utbildad i USA och runner up-till årets teknikkvinna. En del påstår att jag är en formidabel skribent och föreläsare. Gillar att hugga ved. Och lyssna på tech-poddar. Och internet.

Berätta med era egna ord om ert evenemang, vad är det som kommer att ske?

–Förra året var vi problemorienterade när det gäller tillväxtsituationen i tech-branschen. I år är vi lösningsorienterade. Tips, statistik, tunga talare som följer upp hur jämställd och meritokratisk teknik- och startupbranschen blivit på ett år, säger Annika englund.

–Vi tittar återigen på vilka attityder i näringslivet, inom forskningen och hos riskkapitalet som står i vägen för tillväxt genom mångfald. Vi ställer frågorna och söker svaren om hur vi kan öka medvetenheten kring fördelarna med en jämställd teknikbransch, förklarar Anna Caracolias.

Är det någon/några talare ni bokat som ni ser lite extra fram emot att lyssna på?

Japp. Heather Brunner som är VD på WordPress Engine World Wide. Vi är superstolta att Anna lyckades få henne att komma till Stockholm och prata på Internetdagarna, säger Anna Caracolias.

Vilka tycker ni ska gå på ert arrangemang?

–Alla. Särskilt företagsledare och beslutsfattare i tech-svängen, och startups i alla branscher förstås som vill bredda sitt kompetensområde och nätverk. Män, kvinnor, feminister och icke-feminister – elever, lärare och alla som vill få in en fot eller utveckla sin närvaro i techbranschen – ingenjörer, gränssnittsproffs, cross platform intresserade eller digital analys spelar ingen roll – mångfald är det som gäller, förklarar Annika Englund.

Om ni fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle ni vilja gå på och varför?

–Jag vill supergärna gå på Uppkopplat, hållbart och smart. Annika på Kickstarta er digitala transformation, säger Anna Caracolias. 

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn