.FILE

22-23 november 2021

Så kan internet förbättra för våra kommuner

Joakim Jardenberg.
Joakim Jardenberg.

När Helsingborgs internetmaestro Joakim Jardenberg presenterar sin heldag på internetdagarna blir det en grym kavalkad av både lokal förmåga och nationella experter som funderar på hur internet kan göra våra städer bättre.

Joakim Jardenberg är till vardags senior rådgivare i internetfrågor, investerare i internetbolag och global föreläsare på temat ”ta internet på allvar eller gå under”.

–Men jag är också sedan två år tillbaka Sveriges första och enda kommunala internetchef. Mitt uppdrag är att se till att Helsingborg blir bäst i världen på internet, och att vi blir den bästa stad vi kan bli med hjälp av internet, förklarar han.

Berätta med dina egna ord om ert evenemang, vad är det som kommer att ske?

–Vårt fokus är knivskarpt, det handlar om internet och staden. Hur det globala och det lokala kan verka tillsammans för att göra både världen i allmänhet och Helsingborg i synnerhet till en bättre plats. Mycket av dagen bygger på idéen om staden som en plattform för möjliggörande, och hur internet har gjort det möjligt för oss att göra möjligt på så många fler sätt än tidigare. Jag vill verkligen rekommendera alla att gå in och läsa vår beskrivning, jag tror alla kommer känna sig tilltalade av vår attityd och vår hållning i ämnet.

–Rent konkret kommer det att bli en fantastisk kavalkad av både lokal förmåga och nationella experter. Vi släpper namn efter hand, hela vägen fram till den 23/11 – för att vara säkra på att vi är helt aktuella. Det händer nämligen nya saker varje dag i Helsingborg.

Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

–Framför allt ser jag fram emot att andra ska få lyssna till Hamid Yassin, läraren som ändrade utbildningen så hans klass gick från 58% som klarade målen i matematik till 93% – på ett år. Eller Pernilla Danielsson och Anna-Karin Bergman som berättar om hur helt vanliga aktivitetsband i kombination med engagerad personal radikalt kan förändra livet för ungdomar med särskilda behov. Och alla mina andra fantastiska kollegor, att få sätta sökarljuset på alla de som verkar i det tysta i offentlig sektor och som gör saker som förändrar livet för oss alla. Det känns som något av det viktigaste jag varit med om att göra under hela min internet-karriär (21 år i branschen;).

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang?

–Givetvis hoppas jag att minst en person från alla de övriga 289 kommunerna kommer, så vi kan ha ett riktigt bra samtal om vad vi kan göra tillsammans. Men jag vill också att vi blir bättre på att göra tillsammans med de unga internetbolagen, så jag hoppas att många från startupvärlden kommer. Offentlig sektor köper utveckling för många miljarder varje år – jag vill att de pengarna ska fördelas bredare.

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

–Den 23/11 är det ju kört, då finns bara Internet och staden på min karta. Och dagen efter vill jag gå på allt. Men eftersom jag måste välja säger jag ”Den digitala människan”. Programmet ser lite ofärdigt ut, men rubriken är oemotståndlig.

Läs mer om Internet och staden här.

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn