.FILE

23-24 november 2020

Mentimeter minskar avståndet mellan scen och publik

Internetdagarna blir den första konferensen i Sverige att storskaligt använda Mentimeter – en tjänst som krymper avståndet mellan scen och publik och gör konferensdeltagarna mer delaktiga.

Internetdagarna blir den första konferensen i Sverige att storskaligt använda Mentimeter – en tjänst som krymper avståndet mellan scen och publik och gör konferensdeltagarna mer delaktiga.

Mentometerknappen utvecklades på 1960-talet och användes flitigt i radio och senare tv. Ni kanske minns det stående inslaget ”tyck och tryck” i underhållningsprogrammet Det kommer mera?! I begynnelsen användes kabel, senare blev de trådlösa. Nu räcker det med era mobiltelefoner!

Svenska Mentimeter är en ny, spännande startup som tar mentometerknappen och publikupplevelsen online. I stället för att man delar ut fysiska tryckknappar använder deltagarna sina mobiltelefoner för att ”rösta”. På Internetdagarna kommer våra talare och moderatorer att använda tjänsten som ett led i att skapa mera interaktion mellan publik och talare. Räkna med både kunskaps- och åsiktsfrågor! I realtid kan vi sedan tillsammans se resultatet växa fram (testa det redan nu längst ner på den här sidan).

Internetdagarnas projektledare Janne Elvelid testade nyligen tjänsten när han äntrade scenen på NITUS årskonferens.

– Det är inte varje dag tekniken bara klaffar när man står och kör live på scen, men det gjorde den nu! Publiken uppskattade det verkligen. Det är jag övertygad om att även Internetdagarnas besökare kommer att göra.

.SE (som arrangerar Internetdagarna) blir Mentimeters första premiumkund, något vi är både stolta och glada över!

Varför vänta till konferensen med att öppna frågelådan? Vi ställer första frågan redan nu. Vill ni vara med och svara så gå in på http://vot.rs i er smartphone och ange koden 88779. Resultatet av omröstningen ser ni här:

 

 

Testa själv att ställa en fråga med Mentimeter på deras sajt, det kostar inget!