.FILE

22-23 november 2021

WordPress som affärsidé

Under en heldag på Internetdagarna i Stockholm undersöker Maria Zerihoun hur det är att ha WordPress som sitt arbetsfält och som verktyg för sin verksamhet.

Maria Zerihoun har hunnit jobba sig igenom 1990-talets IT-hype och rest jorden runt i fyra år, skaffa sig två kandidater och återvänt till att jobba professionellt med webben. Efter fem år som WordPresskonsult och en av Sveriges mest anlitade WordPressutbildare jobbar hon idag som sociala media-specialist på LRF Media. Utan att för den delen ha lämna WordPress.

–En passion byter man inte bort så lätt, förklarar hon.

Berätta med dina egna ord om ert evenemang, vad är det som kommer att ske?

Det här är tredje året jag är med på Internetdagarna, andra året som jag arrangerar WordPressdagen men första som jag medverkar fullt ut (förra året var jag på BB). Förra året var temat ”Möjligheterna med WordPress” och i år har jag velat flytta fokuset till WordPress som affär. Att ha en WordPress-webbplats eller jobba med WordPress är ett sätt att idag driva en verksamhet på, antingen som webbbyrå och konsult eller som uppköpare eller ägare av en WordPress-webbsajt. Med ”WP means business” vill jag belysa hur WordPress är verktyget för företagsamhet online idag.

Är det någon/några talare du bokat som du ser lite extra fram emot att lyssna på?

 –Rätt svar på den frågan är… alla. Men det är klart, att få hit WooThemes är ju lite av en dubbelhöjdare. Ska bli inspirerande att höra hur de har vuxit som ett av de första WP-företagen för att bli uppköpta av Automatic, hur de jobbar idag och så om satsningen tillägget WooCommerce.

Vilka tycker du ska gå på ert arrangemang?

Alla som jobbar med WordPress på något sätt. Antingen som konsult, utvecklare, ansvarig för webbplatser, kommunikatör, med digital marknadsföring etc. Men även du som jobbar med start-ups, uppköpare av tjänster, är intresserad av att starta eget eller som vill börja jobba med WordPress.

Om du fick välja ett, vilket annat evenemang på Internetdagarna skulle du vilja gå på och varför?

–Enkelt val. Det hade blivit ”Var är brudarna – och var är alla andra?” för att jag börjar bli riktigt förbannad på helmanliga konferenser och paneler samtidigt som jag själv har kämpat järnet med att få till en mer jämställd uppställning talare på mina egna spår. En sak är osynliggörandet och hävdandet att det inte finns någon kompetens. En annan är att våga ta plats.

Läs mer om evenemanget WordPress means bizness här.

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn