.FILE

22-23 november 2021

Keynotes

På Internetdagarna hade vi i år sex stycken förstklassiga keynotetalare som flög till Stockholm för att föreläsa och inspirera. Läs mer om dem här!

På Internetdagarna möts människorna som formar internet i dag och i framtiden. 2013 gick vi från att vara en klassisk konferens till att bli ett forum – en mötesplats – där en rad event med olika arrangörer går av stapeln samtidigt.

Internetdagarna 2014 fortsatte i samma spår. Det blev ett femtontal olika evenemang med fokus på internet ur olika perspektiv, och förstklassiga keynotetalare. Här hittar du alla intervjuer med de som framträdde på vår största scen.

24 november:

cory_doctorow

Cory Doctorow. Kanadensiskfödd författare av science fiction-böcker, och en förgrundsfigur inom frågor som rör integritet online och öppen källkod, samt även en produktiv föredragshållare, journalist och bloggare. Se hela talet här.

emily_parker_560px

Emily Parker. Författare som satt fokus på hur internet och sociala medier ger kraft åt aktivister och gräsrotsrörelser i Kina, Kuba, Ryssland och Mellanöstern. Se hela talet här.

sougwen_chung

Sougwen Chung. Kinesisk-kanadensisk konstnär med bas i New York. Hennes tvärvetenskapliga process spänner över ritkonst, video, animering, 3D, ljudkonst samt installationer. Se hela talet här.

25 november:

harper_reed

Harper Reed. Ingenjör, innovatör och entreprenör med bas i USA. Han har kallats teknikpionjär och digital trollkarl och är föregångare inom crowdsourcing och sociala medier. År 2012 ansvarade han för lanseringen av Barack Obamas onlinekampanj. Se hela talet här.

annie_machon

Annie Machon. Tidigare underrättelseofficer för MI5, den brittiska underrättelsetjänsten, där hon arbetade på avdelningen för politik och kontraterrorism. I slutet av 1990-talet valde hon att avslöja brottslig verksamhet som begicks av myndighetens agenter. Se hela talet här.

Eben Upton. Hjärnan bakom Raspberry Pi, den lilla datorn i kreditkortsstorlek som blivit väldigt populär i olika hobbytillämpningar. Inte minst på grund av priset, den finns att köpa för några hundralappar. Se hela talet här.

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn