Program 2021

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online där du utformar delar av programmet själv genom att välja ett fördjupande temaspår per dag. Hitta de temaspår som intresserar dig innan du köper biljett.

Visa temaspår

måndag 22 november

Temaspåren pågår två timmar på förmiddagen och en timme på eftermiddagen.

Digital kompetens i skolan: så hanterar du utmaningarna

Digital kompetens i skolan: så hanterar du utmaningarna

I skolvardagen medför uppdraget att ge eleverna digital kompetens en rad utmaningar. Hur ska man hantera elevers personuppgifter? Hur får man tiden att räcka till? Ska skolan lösa elevers konflikter på sociala medier?

Presenteras av: Internetstiftelsen och Skolverket

Digitalisering i offentlig sektor: så lyckas vi

Digitalisering i offentlig sektor: så lyckas vi

Digitaliseringen av samhället kräver medskapande för att skapa tjänster som gör nytta för medborgarna. Men hur ska det gå till? Öppna skolplattformens initiativtagare lyfter tillsammans med forskare och politiker med flera hur vi kan göra den svenska offentliga digitaliseringen till en framgång.

Presenteras av: Öppna skolplattformen

tisdag 23 november

Temaspåren pågår två timmar på förmiddagen och en timme på eftermiddagen.

Framtidens lustfyllda lärande i en fygital värld

Framtidens lustfyllda lärande i en fygital värld

Teknik och wow-upplevelser kan hjälpa till att fånga elevers uppmärksamhet i en allt mer ”fygital” värld. Häng med när Tekniska museet tillsammans med forskare, pedagoger och en astronaut diskuterar sju nycklar till framtidens lärande!

Presenteras av: Tekniska museet

Internetdagarnas upplägg

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online där du utformar delar av programmet själv genom att välja ett fördjupande temaspår per dag. Du får också lyssna på världsledande keynotetalare och möjlighet att nätverka med experter och branschfolk. Kolla in vilka temaspår som passar dig och köp biljett redan idag. Vi ses!

Dagsschema

08:30 - 09:00
Försnack
09:00 - 10:00
Keynote
10:00 - 12:00
Ditt valda temaspår
12:00 - 13:00
Lunch
13:00 - 14:00
Ditt valda temaspår
14:00 - 14:30
Nätverka
14:30 - 15:15
Keynote
15:15 - 15:45
Eftersnack

Keynotetalare

Porträtt av Amy Webb, keynote Internetdagarna 2021
Talar 23 november 14:30

Amy Webb

Pandemin har chockdigitaliserat världen, vad innebär det? Lyssna på den världsledande futurologen Amy Webb och hur hon utifrån stora mängder data ger träffsäkra prognoser om framtiden. Amy Webb är en av världens tyngsta omvärldsanalytiker och professor på New York Universitets Stern School of Business.

Porträtt av Shoshana Zuboff, keynote Internetdagarna 2021
Talar 22 november 14:30

Shoshana Zuboff

Smarta mobiler och sociala medier har förenklat våra liv, men till vilket pris? Harvardprofessorn Shoshana Zuboff pratar om techjättarnas spårning på nätet som ett hot mot mänskliga rättigheter.

Porträtt av Whitney Philiips, keynote Internetdagarna 2021
Talar 22 november 09:00

Whitney Phillips

Hur använder extremister sociala medier för att förstärka sina budskap och påverka val? En av världens främsta medieforskare, Whitney Phillips, pratar om samspelet mellan kultur, teknik och makt.

Porträtt av Ayesha Khanna, keynote Internetdagarna 2021
Talar 23 november 09:00

Ayesha Khanna

Hur kan vi bygga smarta städer med hjälp av artificiell intelligens? AI-experten Ayesha Khanna pratar om hur AI kan lösa problem i olika branscher, och de omställningar som krävs för att möta den snabba teknikutvecklingen.

Tre personer som sitter och med bärbar dator utomhus

Vad väntar du på?

På Internetdagarna 2021 kan du välja att fördjupa dig inom om allt från AI i offentlig sektor, till sociala medier och hur du påverkar digitala beteenden. Oavsett vad du är intresserad av kan vi lova dig två dagar av inspiration, nätverkande och unika insikter från branschledande experter. Bara 800 kronor exkl. moms per dag. Kom och bredda ditt digitala perspektiv med oss!