En kvinna sitter och tittar på Internetdagarna på en surfplatta.

Program
2022

Visa temaspår

tisdag 22 november

Temaspåren pågår parallellt under dagen. Du väljer själv vilka spårpass du vill följa.

Hållbar framtid: innovera med spekulativ design

Hållbar framtid: innovera med spekulativ design

Vad krävs för att skapa innovation som gör skillnad? Vinnova berättar om sin resa med spekulativ design som metod för samhällsförändring och bjuder på konkreta verktyg som hjälper dig innovera på nya sätt.

Presenteras av: Vinnova

Exkluderande digitalisering: hur undviker vi utanförskap?

Exkluderande digitalisering: hur undviker vi utanförskap?

I en lyckad digitalisering av samhället måste alla ges samma möjlighet att vara digitalt delaktiga. Men hur skapar vi förutsättningar för inkludering, och hur undanröjer vi de hinder som skapar digitalt utanförskap?

Presenteras av: Internetstiftelsen, Digidel och Nätverket ReDig

Skolans digitalisering: från strategi till genomförande

Skolans digitalisering: från strategi till genomförande

Digitaliseringen av skolan har aldrig varit mer aktuell än nu. Men vem bär ansvaret för skolans digitalisering? Och vem ansvarar för att tekniken stödjer verksamheten? Få en inblick i arbetet när Skolfederation belyser förutsättningarna tillsammans med experter och beslutsfattare.

Presenteras av: Internetstiftelsen i samarbete med Skolfederation

Framtidens kommunikatör: kommunikativt ledarskap i en hybrid vardag

Framtidens kommunikatör: kommunikativt ledarskap i en hybrid vardag

Hur ser framtidens kommunikatörsroll ut, vad är egentligen nyttan med ett kommunikativt ledarskap och hur fungerar en kommunikativ organisation i praktiken? Få kunskap, inspiration och praktiska verktyg för att driva frågorna i din egen organisation.

Presenteras av: Sveriges Kommunikatörer

Digitala beteenden: verktygen som tar dig från insikt till förändring

Digitala beteenden: verktygen som tar dig från insikt till förändring

Hur arbetar man rent konkret med att väva in tillämpad beteendevetenskap i sitt arbete? Hur kan offentliga aktörer använda beteendeinsikter för att skapa bättre tjänster och påverka positiva beteenden? I passet får du tre konkreta case samt chansen att lära dig om metodiken bakom projekten.

Presenteras av: Nordic Behaviour Group AB

Cyberangrepp: förbered din organisation på det oväntade

Cyberangrepp: förbered din organisation på det oväntade

Tre av fyra företag råkar ut för cyberangrepp. Vad gör man när det händer? Och vad borde man egentligen ha gjort innan? It-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder ger dig verktygen du behöver för att förbereda din organisation för angrepp.

Presenteras av: Internetstiftelsen i samarbete med Amelsec

Internetdagarnas upplägg

Internetdagarna är en tvådagarskonferens online. Varje dag inleds och avslutas med aktuella trendspaningar från världsledande keynotetalare. Övrig tid väljer du själv vilka fördjupande temaspår du vill följa. Kolla in programmet och köp din biljett redan idag. Vi ses!

Dagsschema

08:30 - 09:00
Försnack
09:00 - 10:00
Keynotetalare
10:00 - 12:00
Valfritt temaspår
12:00 - 13:00
Lunch
13:00 - 14:00
Valfritt temaspår
14:00 - 14:30
Fika
14:30 - 15:15
Keynotetalare
15:15 - 15:45
Eftersnack

Keynotetalare

Keynotetalaren Abbie Richards sitter i en soffa framför gröna växter
Måndag 21 november 14:30

Abbie Richards

Tiktok är en enorm källa till information. Vilka utmaningar skapar det för plattformens unga användare? Med pedagogiska förklaringar och humor bryter desinformationsexperten och tiktokaren Abbie Richards ner komplexa problem som konspirationsteorier och extremism för en bred publik.

Porträtt av Max Schrems
Måndag 21 november 09:00

Max Schrems

Han stämde Facebook, och fick till en förändring. Integritetsaktivisten Max Schrems har fört en mångårig kamp mot nätjättarna och är en tydlig ledfigur i arbetet med att säkra internetanvändares digitala integritet. Genom domarna som kallas Schrems I och II har han förändrat användningen av internet som vi känner till den.

Porträtt på Eliot Higgins i svarta kläder med en grå bakgrund.
Tisdag 22 november 09:00

Eliot Higgins

I tider av kris och krig ökar spridningen av information explosionsartat. Eliot Higgins är journalist, författare och grundare av Bellingcat – ett internationellt kollektiv av medborgarjournalister, forskare och utredare. Tillsammans avslöjar de falsk information och lyfter perspektiv som sällan får representeras.

Porträtt av keynotetalaren Rachel Tobac
Tisdag 22 november 14:30

Rachel Tobac

Dina personliga data på nätet gör dig sårbar för bedragare. Men hur paranoid bör du vara? Rachel Tobac är etisk hackare och en framstående expert på så kallad social manipulation. Hon hjälper företag och offentliga personer att skydda sina data genom att hacka sig in i deras system och visa vilka säkerhetsbrister som finns.

Person som hälsar på någon i ett videomöte

Få koll på din digitala samtid!

Internetdagarna är konferensen som ger dig koll på den senaste utvecklingen och trenderna inom samhälle och teknik. Ta del av fördjupande kunskap, härlig gemenskap med andra deltagare, och insikter från världsledande keynotetalare. Köp din biljett redan idag!