.FILE 2G 3G 4G 5G
11:15-12:15
tisdag 21 november 11:15-12:15

AI-övervakning och digital integritet på jobbet

Integritet

I dag kan arbetsgivare övervaka sina anställdas mejl och sökhistorik. De kan mäta musklick och tangenttryckningar både i mobil och dator. Det handlar inte längre bara om kameraövervakning, utan om en dold övervakning i anställdas arbetsredskap. I det här fokuspasset pratar vi om gränserna för digital integritet på arbetsplatsen. Var med och lär dig om dina rättigheter till digital integritet och hur det här påverkar maktbalansen i arbetet.

Talare

Ann-Therése Enarsson

Moderator: Ann-Therése Enarsson, Vd Futurion

Ann-Therése Enarsson är vd för tankesmedjan Futurion med fokus på framtidens arbetsliv. Hon är jurist och har tidigare varit chef för samhällskontakter och forskning på Systembolaget, vd för IQ samt generalsekreterare för A Non Smoking Generation.

Martin Linder

Martin Linder, Ordförande för Unionen

Martin Linder är sedan 2015 ordförande Unionen och sedan 2022 även ordförande för PTK som förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund. Han är marknadsekonom och har varit fackligt förtroendevald sedan början av 2000-talet när han jobbade på Volvo Group i Göteborg, där han också satt i koncernstyrelsen.

Susanna Kjällström

Susanna Kjällström, Förbundsjurist på Unionen

Susanna har arbetat som förbundsjurist i 16 år och var redan före dataskyddsförordningens tid särskilt intresserad av integritetsfrågor i arbetslivet. Hon har stor erfarenhet av att hantera frågor kring integritetskänsliga åtgärder i arbetslivet. Tillsammans med Erik Grahn har hon skrivit boken ”Anställdas integritetsskydd – och dataskyddsförordningen” som hjälper läsaren att förstå den snåriga juridiken kring kontrollåtgärder i arbetslivet.