.FILE 2G 3G 4G 5G
10:00-11:00
måndag 20 november 10:00-11:00

Därför behöver Sverige AI och så lyckas vi

AI

Utvecklingen av artificiell intelligens innebär en ny verklighet att förhålla sig till. I det här fokuspasset bryter vi ner vad AI är och varför Sverige behöver den. Vi pratar om olika sätt AI används på och vilka konsekvenser det kan få – och vi pratar om spännande och viktiga möjligheter med tekniken. Vilka trösklar för en fungerande välfärd och stark konkurrenskraft kan vi ta oss över med hjälp av AI? Och hur lyckas vi med det? Var med och lär dig om nya möjligheter för offentlig och privat sektor i Sverige.

Talare

Anders Thoresson

Moderator: Anders Thoresson, Kommunikationsstrateg, AI Sweden

Anders Thoresson är kommunikationsstrateg på AI Sweden, Sverige nationella center för tillämpad artificiell intelligens. I den rollen jobbar han med att förklara värdet med AI, och hur organisationer i både privat och offentlig sektor kan använda den nya tekniken som ett verktyg i sin verksamhet. Anders har en lång bakgrund som teknikjournalist och hörs i podden Digitalsamtal.

Filip Kjellgren

Filip Kjellgren, Strategic Initiative Developer, Energy, AI Sweden

Filip Kjellgren leder AI Swedens strategiska arbete för att ställa om energisystemet i Sverige. Han har tidigare jobbat på Vinnova som huvudstrateg för mobilitet och energi. Och innan det som konsult och affärsutvecklare inom förnybar energi och elfordon för många globala företag.

Peder Blomgren

Peder Blomgren, VP and Head of R&D Data Office, AstraZeneca

Viktoria Josefsson

Viktoria Josefsson, Enhetschef, Arbetsförmedlingen

Viktoria Josefsson arbetar som enhetschef på Arbetsförmedlingen och ansvarar för att driva på utvecklingen av datadriven arbetsmarknadspolitisk bedömning som ett stöd för arbetsförmedlarna att välja rätt insats till rätt person i rätt tid. Viktoria har arbetat med digitaliseringsfrågor och särskilt strategiska frågor rörande AI på Skatteverket under många år. Hon har också jobbat på AI Sweden, och suttit i AI Swedens styrgrupp 2019-2021.

Martin Svensson

Martin Svensson, Co-director, AI Sweden