.FILE 2G 3G 4G 5G
10:00-11:00
tisdag 21 november 10:00-11:00

Få koll på de viktigaste tekniktrenderna

Trendspaningar

Den digitala utvecklingen går snabbt nu. Vad består de nya verktygen av och hur kommer det att påverka oss? I det här fokuspasset får du en grundläggande kunskap om de senaste tekniktrenderna. Hur fungerar mekaniken bakom ChatGPT till exempel? Och hur ser vi till att användningen av AI sker på ett hänsynsfullt och inkluderande sätt? Hur kommer framtidens internet se ut? Nyheter som Metaverse, Web3 och XR. Vad är det för något? Hur används det och hur kan det påverka vår framtida vardag?

Talare

Elin Häggberg

Moderator: Elin Häggberg, Teknikjournalist och bloggare på Teknifik

Elin Häggberg är journalisten och kreatören bakom bloggen och Instagram-kontot Teknifik, som gör teknik och det digitala livet mer tillgängligt för den vanliga människan. Hon är även flitigt anlitad föreläsare inom ämnen som digitalisering, kommunikation, teknik och framtid. Förutom att synas i sina egna sociala kanaler dyker Elin ofta upp i såväl radio som tidningar och TV för att förklara nya fenomen och trender från teknikens värld.

Per Axbom

Per Axbom, Senior designstrateg, bloggare, poddare och utbildare inom digital etik på Axbom Innovation AB

Per Axbom är kommunikations- och designstrategen som föddes i Liberia och växte upp i Saudiarabien och Tanzania. Hans internationella bakgrund, tidiga intresse för datorer och passion för ansvarsfull innovation har lett till ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter inom digitalisering. Per är författare till handboken "Digital omtanke", han är värd för klassiska UX Podcast och har i mer än 20 år bloggat om det mänskliga perspektivet inom digital utveckling på axbom.se.

Emelie Fågelstedt

Emelie Fågelstedt, Digital strateg på Fågelstedt Kommunikation

Emelie Fågelstedt är frilansande digital strateg med stort intresse för framtidens arbetsliv. Hon är medgrundare av Svenska Nomader, Sveriges största nätverk för digitala nomader, och har jobbat med flera initiativ kopplat till gigekonomin och digitaliseringen av samhället. Hon har även en bakgrund från startupvärlden i Stockholm, Tokyo och London. Just nu engagerad i Modda Sörmland - Region Sörmlands initiativ för att integrera XR i grundskolan för att stimulera ungas teknikintresse.