.FILE 2G 3G 4G 5G
10:00-11:00
måndag 20 november 10:00-11:00

Globala utmaningar kräver nya lösningar

Trendspaningar

Vi står inför stora globala utmaningar och det ställer höga krav på alla som vill vara en del av lösningen. I det här fokuspasset pratar vi om metoder som kan hjälpa oss i omställningen. Var med och lär dig om hur gemensamma framtidsberättelser, spekulativa modeller, data och radikal transparens kan bidra till lösningen.

Talare

Paulina Modlitba

Moderator: Paulina Modlitba, We Should Be Friends AB

Paulina Modlitba driver sedan tio år tillbaka egen konsultverksamhet inom digital affärsutveckling och strategi. Paulina har en master i Media, Arts and Sciences från MIT Media Lab i Cambridge, USA där hon forskade kring robot-människa-interaktion, och en civilingenjörsexamen i Medieteknik från KTH där hon blev utsedd till Årets Alumn 2018. Hon har drivit både WIT och innovationskonferensen Gather, och har sedan 2021 ängelinvesterat i två bolag och en techfond.

Tove Blomgren

Tove Blomgren, Creative Director på SALLY, EY Dobermans labb

Tove Blomgren är Creative Director på SALLY, EY Dobermans labb för att visualisera radikalt bättre framtider. Med mer än 15 års erfarenhet av att leda kreativa team i design och innovation ansvarar hon idag för att skapa utställningar, visioner, och framtidsberättelser om hur en annan, regenerativ värld skulle kunna se ut och kännas. SALLYs Preferable Future of Food var nyligen finalist i Fast Cos World Changing Ideas, och Tove är en founding fellow av Margret Atwoods Practical Utopia.

Judith Wolst

Judith Wolst, Entreprenör och digital rådgivare

Judith Wolst är entreprenör, digital rådgivare, föreläsare och författare. Hon har arbetat med digitala frågor sedan 2005 och har lång erfarenhet av digitalt arbete både inom det privata näringslivet och offentlig sektor. Judith är trendspanaren som löpande skriver artiklar och rapporter på temat hållbarhet och framtidens teknologier.