Metoder för digital delaktighet
Digital delaktighetVad innebär digitalt utanförskap för den enskilda individen och hur kan vi inkludera fler? Välkommen till ett fokuspass där du får konkreta verktyg och metoder för att främja digital delaktighet. Mats Snäll från Myndigheten för digital förvaltning inleder passet. Han presenterar nya insikter från DIGGs rapport om digitalt utanförskap. It-strategen Sara Hansson följer upp med ett inspirerande exempel från verkligheten. Hon berättar hur Rättviks kommun arbetat tillsammans med pensionärsföreningar i framtagandet av digitala tjänster. Var med och lär dig om hur din organisation kan arbeta för att öka användarvänligheten.
Talare
Moderator: Johanna Koljonen, Författare och programledare
Johanna Koljonen är medieanalytiker, författare och upplevelsedesigner med bakgrund i radio och TV. Hon föreläser internationellt om film- och TV-branschens framtid på basen av den årliga Nostradamus-rapporten hon skriver för Nordic Film Market samt om narrativ deltagardesign för VR, teater och lajv.
Mats Snäll, Senior rådgivare, Digg, Myndigheten för digital förvaltning
Med mottot "Framåt, alltid" har Mats Snäll arbetat med digitalisering och innovation i ett stort antal roller och uppdrag i nästan 30 år. Mats ansvarade för utvecklingen av covidbevis, som öppnade nationsgränser samt evenemang under pandemin, och som var en anledning till priser som eDiamond Award, Årets innovationsledare och Årets digitala projekt under 2022.
Sara Hansson, IT-strateg, Rättviks kommun
Sara har en bakgrund inom funktionsnedsättningsområdet där fokus har varit att tillgängliggöra tekniken och internet för målgruppen. Idag arbetar Sara på kommunens IT-enhet och drivkraften finns kvar men rollen gör det möjligt att arbeta med fler målgrupper. Sedan 2018 har Sara varit projektledare för kommunens DigidelCenter som arbetar för att öka den digitala delaktigheten i kommunen genom olika projekt och aktiviteter.