Stockholm Waterfront 25-26 november 2019

SLUTSÅLT | Artificiell intelligens och Sveriges position

Arrangeras av AI Innovation Sweden, 25 november 2019

Det här spåret är slutsålt. Vi deltar alla på en global resa mot en ny framtid med artificiell intelligens. Under en heldag fokuserar vi på Sveriges position inom fältet.

Vad görs nationellt för att accelerera utvecklingen? Hur kan det svenska folket och svenska företag steppa upp för att Sverige skall hänga med i utvecklingen? Välkommen till en dag av föreläsningar, diskussioner och paneler om vårt samhälle och vår framtid!

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • danah boyd

  danah boyd   Sociala medier-expert

  danah boyd är expert på nätbaserad ungdomskultur och hur vi använder sociala medier, hon forskar i skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik. Läs mer

Fika

Introduktion Svensk AI - Vad är AI Innovation of Sweden?

Som ett av de snabbast utvecklade Strategiska Innovations Programmen (SIP) för Sverige någonsin markerade regeringen behovet av att accelerera den svenska utvecklingen inom AI relaterad forskning och innovation. Så vad gör AI Innovation of Sweden? Och varför?

Sveriges status inom AI - Är Sverige verkligen ett av världens mest moderna länder?

Sverige har som mål att vara ett av världens mest moderna länder och ledande på att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Samtidigt är vi på väg in i den fjärde industriella revolutionen, där artificiell intelligens kommer att ändra spelreglerna för hur samhället kommer att fungera. Men vart står egentligen Sverige i formandet av framtiden? För Sverige ligger efter de ledande nationerna i utvecklingen. Men hur efter? Och vad görs för att vi skall komma ikapp?

Artificiell Intelligens - Vad är det alla pratar om egentligen?

Kunskap och utbildning inom artificiell intelligens är en viktig faktor för att Sverige skall hänga med i utvecklingen – men vad är egentligen artificiell intelligens? Vad menar vi när vi pratar om AI? Hur fungerar det?

Elements of AI - Utbilda 100,000 svenskar

Elements of AI är en online baserad utbildning för det svenska folket med mål att utbilda 1% av den svenska befolkningen under 2019. Här ger personer bakom kursen en introduktion till utbildningen och varför alla svenskar borde gå den.

Lunch

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • David Rowan

  David Rowan   Teknologiguru

  David Rowan har varit chefredaktör för den brittiska upplagan av teknikmagasinet Wired, och är expert på tekniktrender och företagsinnovation. Läs mer

Neurala nätverk och framtidens AI

Neurala nätverk är i framkant av Artificiell Intelligens – Men vad är det? Hur fungerar de? Och vad kan de göra? En översikt av vad som är möjligt idag och hur man kan och bör tänka kring AI inför framtiden – vi kommer att få en introduktion samt lyssna på en paneldebatt om hur vi tror AI kommer påverka oss i framtiden.

Fika

En nationell datafabrik - för den nya industrin

För att få bra utveckling och kvalitativa resultat med hjälp av machine learning och AI krävs kvalitativ data. Vad är kvalitativ data? Varför bygger Sverige en nationell datafabrik? Hur kommer en datafabrik hjälpa Sverige att bli mer konkurrenskraftiga i framtiden och lösa några av våra stora gemensamma utmaningar?

Framtidens välfärd - powered by AI

Det område där artificiell intelligens beräknas ha i särklass störst effekter är vård och omsorg. Området skapar helt nya möjligheter för samarbeten mellan välfärdssektorn och entreprenörsdrivna bolag. Nya tjänster finns redan idag för att underlätta vår vardag – oavsett om vi är patienter, brukare eller anställda. Analyskraften kopplad till våra stora datamängder kommer medföra att vi kan överblicka behov, genomföra avancerad analys och fatta beslut som både påverkar vår planering, förkortar väntetider och ger snabbare diagnoser. Vilka är möjligheterna som väntar runt hörnet – och hur väl rustade är vi som samhälle att börja nyttja dem?

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Max Schrems

  Max Schrems   Integritetsaktivist

  Max Schrems har utmanat nätjätten Facebook och ifrågasatt deras insamling av data från sina användare bland annat genom initiativ som "None of Your Business". Läs mer