Stockholm Waterfront 25-26 november 2019

Köp nu – 1000 kr/dag

Digitalisering + Hållbarhet = Framtidssäker?

Arrangeras av DigJourney, 26 november 2019

Vad är hållbar digitalisering, och hur kan digitalisering och hållbar utveckling samverka för att skapa en bättre värld?

Sveriges digitala vision är ett hållbart digitalt Sverige – men vad är egentligen hållbar digitalisering? I kombination med detta ska vi nå generationsmålet och arbeta med Agenda 2030 och de 17 globala målen. Här är digitalisering ett medel och en motor för att lyckas – en digitaliserad hållbarhet – men vad innebär det?

Hur kan företag, organisationer och individer skapa mervärde som gynnar fler och tar ett större samhällsansvar med den nya digitala tekniken?

Hur tar man ett strategiskt enhetligt grepp om både hållbarhet och digitalisering?

Välkomna till en samskapande workshop där vi gemensamt ger oss på bägge dessa två enorma förändringsvågor och utforskar hur vi kan få dem att samverka för att skapa bättre verksamheter och en bättre värld.

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Harper Reed

  Harper Reed   Futurist

  Harper Reed är teknologist, futurist och hacker som jobbat med Barack Obamas återvalskampanj, sålt kläder via crowdfunding och jonglerat. Läs mer

Fika

Digitalisering och hållbarhet – en historisk exposé

Louise König och Joakim Jansson berättar historien om hållbarhet och digitalisering, hur de utvecklats genom åren och hur de till slut kom att mötas i slutet av 2010-talet.

 • Joakim Jansson

  Författare, grundare DigJourney

  Joakim Jansson är entreprenör och rådgivare med 15 års erfarenhet av digitalisering utifrån ledande befattningar inom MTG, Aller och Spray. Läs mer

Sveriges digitala vision – ett hållbart digitaliserat Sverige – vad betyder det egentligen?

Sveriges digitala vision är ett hållbart digitaliserat Sverige och i detta samtal vill försöka förstå vad det betyder egentligen, och vilka olika perspektiv som bör tas med för att kunna uppnå visionen. Vi vill också försöka förstå hur långt vi kommit i vår strävan. Var ligger vi bra till och var sackar vi efter?

Case där vi ser kraften i digitalisering och hållbarhet tillsammans

Hur kombineras digitalisering och hållbarhet i praktiken? I detta pass får du ta del av fem framgångsrika case som ger dig såväl inspiration som insikter.


Lunch

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Jenny Radcliffe

  Jenny Radcliffe   Människohacker

  Jenny Radcliffe tar sig in i vilken byggnad som helst med hjälp av socialt ingenjörskap, människokännedom och konsten att förhandla och övertala. Läs mer

AI for good

Artificiell intelligens används redan idag av organisationer för ökad hållbarhet. Här får vi ta del av perspektiv som ger oss en skymt om framtiden.

Styrelsearbete 3.0

En ny tid behöver ett nytt sätt att leda och styra och hittills har inte mycket ändrats i styrelserummet. Johan Forsberg berättar om hur styrelserarbetet behöver uppgraderas för att framtidssäkra såväl våra verksamheter som världen. Några av frågorna Johan kommer att borra i är:
Hur kan vi öka graden av empati i styrelserummet?
Hur behöver samarbetet mellan styrelse, ägare och ledning se ut?
Hur bör ett styrelsemöte i praktiken se ut 2020?

Fika

Workshop: hållbarhet och digitalisering

Niccolas Albiz & Lars Alm leder oss i en workshop där vi alla får stoppa händerna i såväl digitaliserings- som hållbarhetsmyllan och utforska och upptäcka vilka möjligheter det bär med sig för våra verksamheter i vardagen.

Future Proof Maturity Matrix, en metodik som sammanför digitalisering och hållbarhet

Digitalisering och hållbarhet har mycket gemensamt och det finns mycket som talar för att sammanföra dessa tidigare skilda domäner i ett gemensamt ramverk. DigJourney presenterar här ett angreppsätt och en metodik för hur detta skulle kunna ske.

Hur kommer du igång redan imorgon?

Vi har under dagen arbetat med kombinationen digitalisering och hållbarhet. Nu gäller det att du tar denna drömkombo med dig till din vardag och att du snabbt kommer igång. Det skall vi arbeta med i det avslutande passet.

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Cecilia MoSze Tham

  Cecilia MoSze Tham   Socialteknolog

  Cecilia MoSze Tham är biolog, designer, entrepenör och skapare som bygger innovativa mötesplatser för individer och organisationer. Läs mer