.FILE

23-24 november 2020

Arrangeras av Time Well Spent Sweden, 25 november 2019:

Uppmärksamhetsekonomin

Bar 5, plan 5

Belöningssystem och tjänster stjäl allt mer av vår uppmärksamhet, och vi känner ett ständigt sug att kolla våra mobiler. Hur påverkar det vår hälsa, och hur kan vi återta kontrollen över vår tid?

Hur funkar våra hjärnor och varför blir vi så distraherade och känner ett ständigt sug att kolla våra mobiltelefoner? Hur är uppmärksamhetsekonomin uppbyggd och vad karaktäriserar tjänster som kapar användarnas belöningssystem och stjäl vår tid? Och hur gör man produkter som istället värnar om att användarnas tid ska vara ”time well spent”. Vad händer i framtiden när AI och algoritmerna blir mer och mer avancerade? Vad har de stora techbolagen för roll och ansvar? Vad kan man som konsument själv göra för att återta kontrollen över sin tid.

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • danah boyd

  danah boyd   Sociala medier-expert

  danah boyd är expert på nätbaserad ungdomskultur och hur vi använder sociala medier, hon forskar i skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik. Läs mer

Fika

Hjärnan och skärmarna

Hur funkar våra hjärnor och varför vi blir så distraherade och känner ett ständigt sug att kolla våra mobiltelefoner? Hur påverkas vår psykiska hälsa av att vi ständigt är uppkopplade? Vad kan man göra för att hitta en bra balans?
 • Sissela Nutley

  Sissela Nutley

  Hjärnforskare

  Sissela har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Läs mer

Om Time Well Spent-rörelsen

Hur gick det till när nyckelpersoner från Google, Facebook och Apple började vända sig emot sina egna skapelser? Hör historien om upproret i Silicon Valley, uppmärksamhetsekonomin och hur techbranschen har förändrats sen dess.

 • Malin Sjöstrand

  Time Well Spent Sweden

  Malin är talesperson för nätverket Time Well Spent Sweden och grundare av startupen SCRIIN som utvecklar produkter för balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet. Läs mer

 • Tove Blomgren

  Tove Blomgren

  Creative Director, Doberman

  Tove är Creative Director på Doberman, en designbyrå baserad i Stockholm och New York. Hon har mer än 15 års erfarenhet av att designa digitala upplevelser och leda team.

Lunch

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • David Rowan

  David Rowan   Teknologiguru

  David Rowan har varit chefredaktör för den brittiska upplagan av teknikmagasinet Wired, och är expert på tekniktrender och företagsinnovation. Läs mer

E-sport – välinvesterad tid?

Intresset för dataspel ökar bland unga och många vill satsa på e-sport. Det finns mycket positivt i e-sporten, men finns det risker? Hur kan man hitta balans i sitt spelande och hur kan man som förälder stötta sitt e-sportintresserade barn på ett bra sätt?
 • Anna Augustson

  Hållbarhetschef, Telia

  Anna är hållbarhetschef på Telia i Sverige och har under de senaste åren bland annat arbetat med att etablera ”Barns rättigheter” som ett fokusområde för ansvarsfullt företagande inom Telia Company, med fokus på hur telekomoperatören kan agera för att skydda och stärka barn på nätet.

 • Rasmus Sandström

  VD, Learn2Esport

  Rasmus är en före detta allsvensk hockeyspelare som idag driver utbildningsföretaget Learn2Esport som arbetar med skolor i Europa, Nordamerika och Sydostasien. Han har även grundat Sveriges största ungdomsförening för esport samt drivit egna lag som tävlat på både professionell- och amatörnivå. Läs mer

 • Oskar Foldevi

  Leg. Psykolog, grundare av Reconnect

  Oskar är legitimerad Psykolog och sedan 2013 specialiserad på att hjälpa ungdomar och vuxna till hälsosamma spelvanor. Oskar driver verksamheten Reconnect där man inriktar sig på ”hälsa för uppkopplade” genom terapisamtal, förebyggande arbete och fortbildning. Han är uppskattad som föreläsare för ungdomar och föräldrar samt utbildar yrkespersoner i hur man framgångsrikt bemöter spelare och hjälper de som kämpar med balansen.

Fika

Visionen om en digital värld där all tid är "well spent"

Teknikutvecklingen går inte att stoppa, men hur hittar vi vägar framåt där de digitala tjänsterna har användarnas tid i fokus och fungerande affärsmodeller? Och vilka egenskaper kommer krävas av oss vanliga människor för att återta kontrollen över vår uppmärksamhet?
 • Christine Grahn

  Public Policy Manager, Sweden & Finland, Facebook

  Christine jobbar på Facebook sedan 2015 och ansvarar för relationer med civilsamhället och det offentliga. Hon har tidigare bl.a. varit politiskt anställd i Regeringskansliet och i Europaparlamentet och har också jobbat på affärsjuridisk byrå som biträdande jurist.

 • Elin Wallberg

  Samsung Electronics Nordic AB

  Elin is heading Corporate Citizenship and Strategic Partnerships at Samsung Electronics Nordic AB aimed to drive technology for impact and find new solutions to societal challenges.

 • Gustav Martner

  Gustav Martner

  Entreprenör

  Gustav är serie-entreprenör inom marknadsföring och big data och en av Sveriges absolut mest belönade digitala kreatörer. Läs mer

 • Kimmy Bolke

  Alex Therapeutics

  Kimmy är Produktchef på Alex Therapeutics som utvecklar digitala läkemedel och kombinerar psykologi, teknik och design för att hjälpa människor ur ohälsosamma vanor. Han har mångårig bakgrund inom produktdesign från bland annat Tink, Blinkist och Doberman.

 • Alexandra Lindfors

  Alexandra är VD på Ocean (f.d. Ocean Observations), en digital designbyrå som jobbar med människocentrerad och insiktsdriven innovation. Utöver digital hållbarhet har hon erfarenhet från hållbarhet i den fysiska världen med bakgrund inom tåg- och energibranschen.

A1 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Max Schrems

  Max Schrems   Integritetsaktivist

  Max Schrems har utmanat nätjätten Facebook och ifrågasatt deras insamling av data från sina användare bland annat genom initiativ som "None of Your Business". Läs mer

Skriv upp dig på intresselistan!

Genom intresselistan får du info först av alla när höstens fullspäckade program finns tillgängligt, helt utan förbindelse.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Skriv upp dig på intresselistan!

Genom intresselistan får du info först av alla när höstens fullspäckade program finns tillgängligt, helt utan förbindelse.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn