Stockholm Waterfront 25-26 november 2019

Se videor från Internetdagarna 2019

För dig som inte kunde vara på plats för Internetdagarna 2019 livesände vi alla våra huvudtalare och flera av spåren. De flesta av dessa går också att se på i efterhand.

Keynote: danah boyd – The social vulnerabilities of AI

danah boyd är expert på nätbaserad ungdomskultur och hur vi använder sociala medier, hon forskar i skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik.


Keynote: David Rowan – Enough of the BS innovation!

David Rowan har varit chefredaktör för den brittiska upplagan av teknikmagasinet Wired, och är expert på tekniktrender och företagsinnovation.


Keynote: Max Schrems – Why I sued Facebook over their data collection

Max Schrems har utmanat nätjätten Facebook och ifrågasatt deras insamling av data från sina användare bland annat genom initiativ som ”None of Your Business”.


Keynote: Harper Reed – AI and the uninteded consequences

Harper Reed är teknologist, futurist och hacker som jobbat med Barack Obamas återvalskampanj, sålt kläder via crowdfunding och jonglerat.


Keynote: Cecilia MoSze Tham – The age of autonomous commerce

Cecilia MoSze Tham är biolog, designer, entrepenör och skapare som bygger innovativa mötesplatser för individer och organisationer.


Framtidens sociala medier

Sociala medier är här, men förändras snabbt. Hur ska företag och organisationer tackla framtidens sociala medielandskap?


Digitaliseringens påverkan på skolan

Hur påverkar digitaliseringen vårt sätt att se på kunskap, och hur påverkas skolan när det digitala är det nya normala? Arrangeras av Internetstiftelsen i samarbete med Kommitten “Nationell satsning på medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet”.


Samverkan för utveckling inom vård och omsorg

Det digitala ekosystemet inom vård och omsorg är komplext och i behov av gemensamma lösningar. Vilka säkerhetskrav bör ställas inom sektorn? Arrangeras av Sambi.


Är du digital än, lille vän?

Grundläggande digital kompetens blir allt viktigare för att kunna vara en delaktig samhällsmedborgare. Men vad är det individen behöver kunna, och varför?


Digital samverkan för en effektiv skola

Det svenska skolväsendets digitaliseringsstrategi har höga mål. Men vad görs konkret för att möta skolans digitalisering? Hur samverkar olika aktörer för att effektivt digitalisera skolan?