Shoshana Zuboff – Utgår från programmet

Tyvärr har den tidigare utannonserade keynotetalaren Shoshana Zuboff fått förhinder och kan inte delta under Internetdagarna. Istället är det alltså Maria Ressa och Whitney Phillips som är keynotetalare under konferensens första dag den 22 november.

Shoshana Zuboff är socialpsykolog, filosof, och professor emerita på Harvard Business School. Hon är kanske mest känd för en svensk publik från Netflixdokumentären ”The social dilemma”. Där lyfter hon bland annat motsättningen mellan en fungerande demokrati och teknikjättarnas övervakningssamhälle.

Det fanns en tid då du sökte på Google, idag är det Google som söker på dig.

Shoshana Zuboff

I sin bok ”The age of surveillance capitalism” myntar hon begreppet övervakningskapitalism. Google och Facebook har skapat ett helt nytt ekonomiskt system och handelsvaran är data om vårt beteende på nätet. Problemet är att informationen om hur och vad techjättarna samlar in för data är otydligt för användarna. Det är också oklart hur de använder datan och säljer den vidare. Boken har beskrivits som en väckarklocka för de övervakningsmöjligheter som det digitala samhället öppnar för.

Följ Internetdagarna i sociala medier

Du kanske också gillar:

Siluett av en person som står bakom en pekskärm i en futuristisk miljö
Måndag 22 november

AI i offentlig sektor: möjligheter och ansvar

Hur kan AI lösa urbana utmaningar, ge bättre service inom förvaltning och effektivisera offentlig sjukvård? Under tre olika pass får du ta del av presentationer, paneler, intervjuer och samtala med andra i publiken.

Två kvinnor som kollar på TikTok på mobilen
Måndag 22 november

Sociala medier: nya regler och vägar till effekt

En dag fullspäckad av diskussioner, tips och best practice om hur du anpassar dig till sociala mediers konstanta utveckling. I år får du lära dig mer om hur du tampas med nya regler och förutsättningar för att bäst skapa effekt.

Person som hälsar på någon i ett videomöte
Måndag 22 november

Digitala beteenden: så funkar människor på internet

Skapa bättre digitala gränssnitt med hjälp av insikter och metoder från psykologisk forskning! Du får verktyg som ger dig bättre insikter kring användarbeteenden och får ta del av en rad inspirerande case som visar värdet av att vara beteendeinformerad.

Person som hälsar på någon i ett videomöte

Få koll på din digitala samtid!

Internetdagarna är konferensen som ger dig koll på den senaste utvecklingen och trenderna inom samhälle och teknik. Ta del av fördjupande kunskap, härlig gemenskap med andra deltagare, och insikter från världsledande keynotetalare. Köp din biljett redan idag!