.FILE

22-23 november 2021

Tack för i år, Internetdagarna

Internetdagarna är över för denna gång, och ni som var där bjöds på en oförglömlig konferens med tankeväckande talare, livliga diskussioner och kunglig stjärnglans.

Förra året slog Internetdagarna publikrekord, och fick av besökarna det högsta betyget i konferensens historia. I år är det bara att konstatera att trenden fortsätter – biljetterna sålde slut snabbare än någonsin, och snittbetyget från er besökare ligger på 4,3 av 5. Det innebär ett nytt rekord, igen.

Den här korta filmen fångar verkligen känslan från årets Internetdagarna tycker vi. Med den vill vi tacka alla som var på plats.

Även årets inbjudna keynote-talare belönades med höga siffror – för andra året i rad fick samtliga talare över fyra i betyg. Kanske inte helt förvånande då vi den här gången fick lyssna på storheter som danah boyd, Harper Reed, Max Schrems och Cecilia MoSze Tham. Även intrångsexperten Jenny Radcliffe förtrollade publiken med sina historier om hur lätt människor luras att klicka på länkar eller dela med sig av säkerhetsklassad information. Publikfavoriten i år verkar ändå ha varit David Rowan som bjöd på ett underhållande samtal om innovativa – och inte fullt så innovativa – uppfinningar.

Alla keynotes livesändes över nätet, och de flesta av dessa kan vi visa i efterhand. Av upphovsrättsskäl kan vi inte erbjuda hela talet av Jenny Radcliffe, men kommer inom kort att publicera ett nedklippt urval. Under hösten har vi dessutom publicerat intervjuer med keynote-talarna, som du kan läsa här.

Måns Jonasson och Isadora Hellegren höll ihop trådarna från stora scenen, och skojade bland annat om årets julklapp; en mobillåda.

Spår som lämnar avtryck

Det var inte bara Internetdagarnas internationella talare som lämnade avtryck hos besökarna – även de många olika spåren erbjöd gott om tankeväckande samtal föreläsningar och diskussioner. Som vanligt fanns här en salig blandning av alla aktörer som verkar på internet – oavsett om du jobbar i det offentliga eller den privata sektorn, eller bara älskar internet på din fritid, fanns här ett spår för dig. Flera av de olika spåren livesändes också och går att se i efterhand. Här hittar du alla sändningar från Internetdagarna.

Kristina Alexandersson i samtal med H.K.H. Prinsessan Sofia på Internetdagarna, under presentationen av rapporten Barnen och internet.

På några fullsatta föreläsningar fick en del åhörare sätta sig i trappan för att kunna se och höra. Det gällde till exempel Digitaliseringens påverkan på skolan, där besökarna också överraskades med kunglig stjärnglans. Där gästade nämligen H.K.H. Prinsessan Sofia och samtalade om ungas utsatthet för näthat.

Internetdagarna hade alltså en salig blandning av besökare! Det märktes extra mycket i pauserna – då möttes och minglade tusentals besökare, från hippa kommunikatörer på innerstadsbyråer till rutinerade bibliotekarier i Götaland. Den stora utställarhallen i Waterfront hade i år förvandlats till ett tivoli med frågesport, tävlingar, godismaskin och dataspel.

Tivoliunderhållning i pausen. Spelet Virus Frenzy hade ett högt tempo och fick många av deltagarna att kippa efter andan.

Siktet inställt på 2020

Nu är alltså Internetdagarna över för i år, men redan pågår förberedelserna inför nästa års upplaga som kommer att äga rum 23-24 november. Redan nu går det att intresseanmäla sig, och du får då ett utskick direkt när biljetterna börjar säljas.

Du har väl också kollat igenom alla bilder från Internetdagarna som ligger uppe på vår Facebooksida – kanske finns du själv med på bild? Och för dig som vill ha mer kan vi tipsa om vår egen Internetpodden, där det inom kort kommer att dyka upp avsnitt från Internetdagarna med medverkan av danah boyd, Harper Reed, David Rowan och Jenny Radcliffe.

Vi blickar redan framåt mot Internetdagarna 2020.

Ett stort tack till alla er som besökte Internetdagarna i år – det är tack vare er som det blev den bästa hittills. Hoppas vi ses även nästa gång!

Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn
Spara 25% på dina biljetter

Spara 25% på dina biljetter

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du chansen att köpa biljetter för endast 600 kr/dag exklusive moms istället för 800 kronor.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn