.FILE

22-23 november 2021

Sträcka-på-sig-paus på hearingen!

230 personer som på olika sätt brinner för nätet har samlats och alla verkar tycka att det är viktigt att alla får samma chans och förutsättningar när det gäller nätet. Det är bra, riktigt bra. Även politikerna på plats verkar förstå att det är något som saknas.

Staffan Hagnell inleder hearingen och säger att det fortfarande är väldigt många människor som står helt utanför nätet. Det räcker inte att satsa på att alla ska få anslutning, det behövs även en nationell plan för att utbilda på bred front. Han visar upp levande exempel på varför det är viktigt. Boris , Gun, Mikael, Haimanot och Helen. De visar att det faktiskt gör stor skillnad och att det är en demokratisk rättighet att få ta del av och att kunna använda nätet.

Tillsammans har vi väckt frågan kring digital delaktighet

Vi får lyssna på de insatser för digital delaktighet som görs i Storbritannien (Graham Walker, väldigt inspirerande), Danmark (Jesper var sjuk, men vi fick kika på presentationen) och Finland (Underbara Tuula Haavisto som berättar om Netti-Nysse). Vi får lyssna på rapporter, och vi får lyssna på eldsjälarna som har erfarenheter och som arbetar på fältet läs Abdulkader Habib, Kista Folkhögskola, Andi Kravljaca, Värmdö kommun, Birgitta Hellman Magnusson, Länsbibliotek Östergötland, Caroline Schmidt, IT Rådgivarna, Love Ekenberg, Professor DSV/Stockholms Universitet och Massood Mafan, ABF Stockholm. Och vi får höra vad riksdagsledamöterna Lena Olsson (V), Christina Axelsson (S), Henrik von Sydow (M), Lage Rahm (Mp), Lars-Axel Nordell (Kd) och Stefan Tornberg (C) tycker om digital delaktighet.

Annika Dopping leder oss igenom hela dagen och ingen gör det så bra som hon. Ständigt vaken, ställer smarta frågor, tar pauser och ber chefen springa efter ja/nej-skyltar. Under sändningens topp ligger antalet besök på över 1500 tittare och det bubblar i twitterflödet under #digidel. Tillsammans har vi väckt frågan kring digital delaktighet. Förhoppningsvis var det början på något fantastiskt. Fortsättning följer…under tiden kan ni kika på livesändningen här.

Fotograf: Daniel Erkstam

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn