.FILE

22-23 november 2021

Gratis Linuxskivor delas ut på Software Freedom Day

Den 19 september händer det ovanliga att Linuxanvändare går ut och snackar Linux med vanliga människor. ”Software Freedom Day” är dagen på året då fri programvara uppmärksammans över hela jorden och aktiviteter sker i ett stort antal städer runt om på jorden. ”Software Freedom Day” firas varje år på den tredje lördagen i september.

Vi vill sprida lite kunskap om Linux

För tredje året i rad så kommer Svenska Linuxföreningen synas mitt i Stockholm, den här gången på Hötorget, till höger om konserthusets trappa mot SF. Där kommer föreningens medlemmar dela ut Linuxskivor, broschyrer samt berätta om fördelarna med Linux. Linuxskivan som kommer att delas ut är körbar direkt i datorn. Det är bara att stoppa in skivan i datorn och starta upp datorn så körs Linux automatisk från skivan utan att påverka datorn i övrigt.”Linux ? Det kör jag på min laptop” hördes förra året eller ”Linux det kör vår son”. Alltid är det någon som man känner som kör Linux, och från Svenska Linuxföreningen sida så vill vi genom att medverka i denna tillställning sprida kunskap om Linux, och få fler att prova på hur enkelt och bekvämt fri programvara kan vara.

Fri programvara handlar i grunden om att berika användaren och ställa användaren av datorerna i centrum och ge dem chansen att:

• Själv bestämma hur de vill använda sina datorprogram

• Lära sig hur deras datorprogram fungerar

• Anpassa programmen så de fungerar ännu bättre

• Sprida dessa förbättringar vidare till andra användare av programmen.

För hemmaanvändaren finns inga begränsningar hur de får använda fri programvara för sina egna behov. För offentliga sektorn kan fri programvara anpassad för den egna verksamheten leda till effektivitetsvinster. För företagen kan fri programvara leda till konkurrensfördelar genom de ökande möjligheter det finns att konfigurera och ändra datorsystemet efter sina egna verksamhetsbehov. I Sverige sker stora aktiviteter i Östersund och Stockholm där föreningen även kommer ha föredrag efter att vi delat ut Linuxskivorna till intresserade åhörare. Linux och annan fri programvara är byggd för användarna och det firas på ”Software Freedom Day” den 19 september 2009.

Det är bara att dyka upp om du vill lära dig allt om Linux magiska värld!

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn