.FILE

22-23 november 2021

Live-sändning för ökad tillgänglighet

Den som inte kan närvara på årets viktigaste Internetkonferens behöver inte misströsta helt. Sex seminarier och samtliga huvudtalares framträdanden kommer nämligen att sändas live över nätet på www.iis.se/live.

Redan under fjolårets upplaga av Internetdagarna testade man live-sändningar, då i egen regi. Slutsatsen blev att rörlig bild var ett bra komplement och något att gå vidare med. Därför anlitas i år konsulten Björn Falkevik för att live-sända allt som sker i den största konferenshallen.

– Den stora bonusen med att sända live är att konferensens tillgänglighet ökar. Live-sändningen i kombination med twitterflödet ger folk möjlighet att vara med på distans. Det går ju då både att se och diskutera vad som händer på scenen, säger Björn.

Missar nätverkandet
Men varför ska man bry sig om att komma till Internetdagarna när man i stället kan titta på live-sändningarna? Till att börja med är det bara ett axplock av konferensens 40 seminarier som går att följa den vägen. Sedan är ju en konferens så mycket mer än bara scenframträdandena. Inte minst erbjuder Internetdagarna oöverträffade möjligheter att nätverka och knyta nya kontakter.

– En annan fördel med att vara med på plats är att man faktiskt kan koncentrera sig ordentligt. Inte minst för folk i Internetbranschen blir ju vardagen lätt väldigt splittrad, flikar Björn in.

Förlängd livslängd
Han understryker också att det inte längre finns någon större rädsla från arrangörers sida för att live-sändningar ska ”kannibalisera” på konferenserna:

– Folk inser mer och mer att den som tittar på live-sändningarna snarare blir sugen på att delta på plats vid nästa tillfälle som ges. Dessutom fungerar videoinspelningarna även som dokumentation vilket både förlänger evenemangets livslängd och kan användas i marknadsföringssyfte.

Mer experiment att vänta
Det ser ut som live-sändningar är här för att stanna. Allt eftersom verktygen blir lättillgängligare kommer vi även att få se mer experimenterande, förutspår Björn.

– Genom tjänster som Bambuser är det redan möjligt att handla på impuls och göra rent opportunistiska grejor. Ta bara ett sådant exempel som när Brit Stakston streamade direkt från sin mobil under demonstrationen mot Sverigedemokraterna dagen efter valet. Expressen plockade upp sändningen och den fick 10 000 träffar direkt. Sånt tror jag vi bara kommer att få se mer av.

Följande programpunkter live-sänds på www.iis.se/live:

26 OKTOBER:
09:00-10:30 Keynote – Chas Tomlin och Jeff Cole
11:00-12:30 Sociala medier i valrörelsen 2010 (samhälle)
13:40-15:10 Anti-censorship and transparency (säkerhet)
15:30-17:00 Framtiden: Bättre än verkligheten (positionering)
17:15-17:45 Keynote – Cecilia Malmström
—————

27 OKTOBER:
09:00-10:30 Keynote – Robin Teigland, Anna-Karin Hatt
11:00-12:30 Vad ska vi göra med yttrandefriheten? (samhälle)
13:40-15:10 Nästa generation internetanvändare (samhälle)
15:30-17:00 Framtiden: Gräv inte där du står (media)

—————

Foto: Jonas Böttiger

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn