.FILE

22-23 november 2021

Träffa andra FOSS-hackers i Stockholm!

Vi Free och Open Source Software (FOSS) – utvecklare och våra projekt har ju sällan någon direkt geografisk anknytning. Vi träffar gelikar och deltar i projekt kors och tvärs över världen och all kommunikation sker på engelska nånstans där ute på nätet. I många projekt är deltagarna från mängder av kontinenter och otaliga länder och sällan eller ens aldrig ser man de andra deltagarna på riktigt. Detta oavsett om någon av grundarna kanske är svensk eller ens om projektet är ett man startat själv!

Det händer förstås att vi träffar likasinnade även i det riktiga livet och det är ofta en riktig krydda i tillvaron att göra det, men det är också så att vi som människor och utvecklare ofta hamnar i en nisch inom foss och utveckling där vi tycker det är gemytligt och det är folk ifrån den nischen man sedan träffar om och om igen.

Det måste finnas en drös till som känner att det vore kul att träffas. Eller gör det?

En sen kväll i december 2009 hängde jag och Claes Jakobsson in IRC-kanalen #curl precis som vanligt och vi kom in på detta ämne och funderade på att det ju vore kul att träffa andra här i Stockholm som också hackar och gillar FOSS i samma grad som vi men som vi aldrig träffar. Claes är ju en gammal räv inom t.ex Perl och CPAN medan jag själv mest befinner mig i projekt såsom curl, libssh2, Rockbox etc. Det måste ju helt enkelt finnas en drös till av oss här i Stockholms-området som kanske också känner att det vore kul att träffas. Eller gör det? Vi hade faktiskt inte någon riktigt aning men det känns ju som att rent logiskt borde vi ju vara en bunt. Kanske 20. Eller 30. Eller?

Föredrag kring databaser, Open Source Sweden, Startup, Rockbox, Debian-paketering och curl

Sagt och gjort. Jag och Claes mailade ett antal kompisar, lite tweets drogs ut och någon blogg-post gjordes. En mailinglista och en sajt sattes upp. Intresserade människor duggade in. Mycket snart stod det klart att vi verkligen inte var ensamma. Snabbt bestämde vi oss för att köra några föredrag på vårt möte och vi fick massor med förslag på föredrag som folk ville höra och som folk kunde hålla. Vi bokade ett datum för vår träff, Patrik på .SE erbjöd en lokal och anmälningarna började hagla. De för närvarande planerade föredragen handlar om databaser, Open Source Sweden, Startup, Rockbox, Debian-paketering och curl.

Vi är oberoende och obundna från allt och alla, både organisationer och religioner, vi är endast individer som alla är  intresserade av FOSS

Vi är nu över hundra FOSS-entusiaster, -hackers och -intresserade personer i Stockholms-området på mailinglistan och redan har nästan 70 personer sagt att de kommer på vår träff den 24:e februari. Vi  funderar nu i banorna med flera träffar efter denna första gång. Vi har redan föredragsförslag och personer nog för ett stort antal möten framåt.

Vi är oberoende och obundna från allt och alla, både organisationer och religioner, vi är endast individer som alla är  intresserade av FOSS – många av oss jobbar med det professionellt på något vis. Vi är varken en förening eller ett företag, vi är bara en löst sammansatt grupp av människor. Vi välkomnar alla som vill vara med i vårt ”gäng”, och vi hoppas på att kunna fortsätta ha helt gratis träffar med högkvalitativt innehåll.

Men först: välkommen till vår träff den 24:e februari! T.om de som väljer bort emacs får komma! ;-)

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn