.FILE

22-23 november 2021

Nätverket foss-sthlm på Internetdagarna 26 okt!

Tidigare i år skrev jag en artikel här på internetdagarna.se om vårt initiativ foss-sthlm och det första möte vi ordnade till i februrari.

Det mötet och arrangemanget blev till en så rungande succé att de flesta av oss som jobbade med den tillställningen blev överraskade och överväldigade långt bortom vad vi anat. Fler än 180 personer anmälde sig den gången, och även om inte riktigt alla dök upp så var uppslutningen helt fenomenal. Det bevisade för oss att vi är många som gillar FOSS och att det är många som vill höra – och prata – om foss på riktigt detaljerad och insatt nivå av de killarna och tjejerna som verkligen kan, producerar, jobbar med och lever FOSS.

Inom nätverket foss-sthlm är vi helt oberoende. Vi är inte ens någon förening eller organisation, vi är alla bara individer som samlas för att vi vill träffa likasinnade foss-utvecklare och hackers. FOSS, Free Software and Open Source, vilket vi oftast på svenska helt enkelt översätter till Öppen Källkod, är ju ett koncept och ett fenomen som verkligen har slagit igenom på bred front både i världen och i Sverige, på stort och smått och både lokalt och på Internet. Just när jag skriver de här orden jobbar vi som bäst på vårt andra foss-sthlm möte som vi kör den 19:e maj, och vi har genom bra samarbete och dialog med allas våra bästa vänner på .SE (jag menar vem kan låta bli att tycka om några som bara jobbar med bra Internet-grejor hela dagarna?) börjat planera för ett riktigt schysst arrangemang till hösten!

Tisdagen den 26:e oktober kommer vi inom foss-sthlm att presentera en ännu icke bestämd, men helt garanterat en mycket intressant radda med föredrag som hålls av några av de mest insatta och mest meriterade FOSSarna som regionen och kanske hela landet kan erbjuda. .SE hjälper oss med massor av det praktiska runt detta och vi kommer att hålla tillställningen i anslutning till den stora konferensen Internetdagarna 2010.

Nu är det ju ännu långt kvar till oktober, men det är ju då också förstås god tid att dyka in på listan och föreslå vad du vill höra om, vad du vill lära dig eller kanske framför allt vilka foss-grejor som du kan ställa dig upp och berätta om för oss andra! Våra föredragstillfällen blir ju bara precis så bra som vi gör dem och jag vet att det finns mängder med bra FOSSare där ute. Häng på!

På vårt första möte fick vi insikt i projekten PostgreSQL, Rockbox och cURL från ledande personer inom just de grupperingarna. Vi fick lära oss vad Open Source Sweden gör, och gick genomgångar i hur Upstart förändrar boot-processen och hur enkelt man gör Debian-paket. För att inte tala om allting vi hann igenom på den efterföljande puben!

Framtiden kommer att ha massor av FOSS i sitt sköte, och vem vill inte ta emot framtiden bättre rustad och mer bildad?

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Skriv upp dig på intresselistan redan nu så får du läsa programmet först av alla och möjlighet att köpa biljetter till ett Early Bird-pris!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn